Americanii au obținut dreptul de exploatare a hidrocarburilor. Reacția lui Dodon

52

Președitnele Igor Dodon este îngrijorat de semnarea de către Guvernul Republicii Moldova și compania „Frontera Resources International” din SUA a contractului de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a organizat o ședință de lucru în chestiunea semnării de către Guvernul Republicii Moldova și compania „Frontera Resources International” din SUA a contractului de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Președintele Dodon este îngrijorat de informațiile apărute în mass-media despre acest subiect și a solicitat în regim de urgență de la Guvern și alte instituții de resort toată informația cu privire la acest contract.

”Sunt foarte îngrijorat de informațiile care au apărut în mass-media cu privire la semnarea de către Guvernul Republicii Moldova și compania „Frontera Resources International” din SUA a contractului de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare. În context se menționează despre concesionarea a circa 40% din teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 50 de ani. Totodată am solicitat în regim de urgență de la Guvern și alte instituții de resort toată informația cu privire la acest contract”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, pe lângă aspectele conceptuale ale unui astfel de contract, au existat mai multe situații de conflict între această companie și statele în care a activat această companie.

Comments

comments