Directorul și vicedirectorul companiei Rom-Prim, condamnați la 10 și 9 ani de închisoare. Promiteau că vor construi apartamente, dar luau banii și dispăreau

27

Directorul, vicedirectorul și șefa secției contracte investiționale ai ”Rom-Prim” SRL au fost condamnaţi la 10 ani, 9 ani și, respectiv, 8 ani privațiune de libertate în penitenciar de tip închis. Procuratura Anticorupție a demonstrat vinovăţia inculpaţilor de comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și abuz de serviciu.

În concret, potrivit probatoriului acumulat de procurori, în perioada anilor 2007-2009 cunoscând că nu îşi vor putea onora obligaţiile contractuale asumate, reieşind din situaţia economică şi financiară precară a companiei, inculpaţii au însuşit, prin escrocherie, de la 43 de persoane, aproximativ 25 milioane de lei, sub pretextul construcţiei apartamentelor.

Conform contractelor încheiate şi obligaţiilor asumate, apartamentele urmau a fi construite la diferite adrese în capitală şi în or.Cricova, locuinţele urmând a fi date în exploatare încă în anul 2009. Până în prezent însă, blocurile locative nu au fost construite, fiind efectuate doar lucrări de fundaţie.

Comments

comments