Președintele RM: Eu nu voi semna decretul de promulgare a legii propusă de PD cu privire la votul uninominal

57

Despre aceasta președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat astăzi, după ceremonia de acordare a disctincțiilor de state unor doamne distinse din RM, relatează Actualități.

Eu sunt categoric împotriva la proiectul înaintat de către democrați cu privire la schimbarea sistemului electoral prin implementarea votului uninominal. Mai mult ca atît, dacă acest proiect va fi votat de 51 de deputați în Parlament, eu nu voi semna decretul de promulgare a acestei legi”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a adăugat că sunt necesare unele modificări în ceea ce ține de procesul electoral din RM, cum ar fi: asigurarea dreptului la vot pentru toți cetățenii RM din diasporă,  acordarea dreptului de vot pentru cetățenii din Transnistria care la fel sunt cetățeni ai RM, și altele.

Precizăm că la începutul săptămînii, liderul PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că democrații vor propune legislativului schimbarea sistemului electoral și anume alegerea deputaţilor în circumscripţii uninominale. Atunci președintele RM a menționat că această inițiativă este o provocare împotriva bazelor democratice ale statului, așa cum au fost ele formate de la independență încoace.

Comments

comments