Ion Ceban a anunțat, acum câteva minute, că fracțiunea PSRM din cadrul Consiliului municipal Chișinău inițiază toate procedurile pentru organizarea unui Referendum pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă din funcția de edil al capitalei.

Potrivit consilierului Ion Ceban, în cel mai scurt timp, va iniția un grup de lucru în acest sens și speră că oamenii se vor putea pronunța în vederea demiterii lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al capitalei, iar dacă justiția din Moldova va fi împotrivă, PSRM se va adresa la CEDO.

„Noi inițiem acest referendum. Vom crea grupul de inițiativă și în acest an Chirtoacă va fi demis. După aceasta vor fi organizate alegeri în municipiul Chișinău, ca să poată participa toată lumea. Vom ajunge la CEDO, dacă va fi nevoie. Până la urmă, ține de drepturile omului”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, consilierul socialist a spus că juriștii din cadrul partidului au pus la punct toate procedurile pentru inițierea referendumului.

„Noi avem această cerere și vreau să văd judecătorul care o va respinge. Ulterior, ne vom adresa la CEDO. Juriștii au pus totul la punct și suntem pregătiți. Să dăm curs justiției pentru a nu căuta factorul politic. Timp de un an și 8 luni am evitat neplăcerile. Am vrut să ne concentrăm doar pe subiectele pentru municipalitate”, a adăugat Ion Ceban.

Amintim că, Fracțiunea PSRM a avut mai multe tentative de organizare a unui Referendum privind demiterea lui Dorin Chirtoacă, dar toate s-au soldat cu eșec și nu au mai fost inițiate.