Conducătorii auto sunt îndemnați să ocolească străzile în pantă din capitală, în legătură cu condițiile meteorologice nefavorabile. Este vorba despre străzile Ganea, Timiș, Poștei, Vadul lui Vodă, Paris, Căușeni și stradela Uzinelor. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să circule cu prudență pe străzi și să permită autospecialelor să curețe carosabilul în timp util, transmite IPN.

Primăria capitalei menționează că serviciile de deszăpezire și-au început intervenția dimineață devreme, cu 24 de autospeciale care împrăștie material antiderapant pentru a preîntâmpina formarea ghețușului pe carosabil. Imediat ce se va mai dispersa traficul, muncitorii de la „Exdrupo” vor interveni cu toate utilajele din dotare. Drumarii lucrează, prioritar, pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii.

Angajații Regiei Locative lucrează cu 12 utilaje „Hako” și cu 23 de tractoare. De asemenea, de la ora 06.00, 500 de măturători curăță zăpada de la stațiile de așteptare a transportului public, trecerile pietonale, de la intrările în bloc, platourile de gunoi și trotuare.

Municipalitatea informează că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 300 de troleibuze și 98 de autobuze.

Conducătorii auto sunt îndemnați să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.