Termoelectrica a prezentat cererea de ajustare a tarifului la energia termică în cadrul unor audieri publice la ANRE

17

Societatea pe acțiuni Termoelectrica a prezentat solicitarea de majorare a tarifului la energia termică livrată consumatorilor cu 6 la sută în cadrul unor audieri publice, organizate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), informează MOLDPRES.

Termoelectrica cere majorarea tarifului de la 1068,22 pînă la 1132,20 lei pentru o gigacalorie urmare a creșterii indicatorilor tehnici incluși în planul de producere pentru acest an, prognozei actualizate a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2017-2019, indicilor prețurilor cu amănuntul, cursului de schimb al dolarului și majorării tarifelor la energia electrică solicitată de GAS Natural Fenosa, a declarat în cadrul ședinței Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica.

El a adăugat că în ultimul un an și jumătate Termoelectrica a redus pierderile cu peste 700 milioane de lei, însă ajustarea tarifului este dictată de acoperirea costurilor. Veaceslav Eni a mai spus că în anul 2016 întreprinderea a înregistrat ”rezultate excepționale”.

Reprezentanții ANRE au declarat că poziția instituției va fi anunțată într-o ședință publică ulterioară, cînd vor fi stabilite noile tarife.

Comments

comments