TOTUL

Ziua de 12 mai în istorie


Sîm. 12 Mai, 2012  | totul

S-a născut: actorul Steven Baldwin; actrita Samantha Mathis; sportiva Alina Kabaeva.
Evenimente: Ziua internatională a asistentului medical. În 2004, În Marea Britanie a fost introdusă functia de web-preot care are grijă de parohie si treburile ei pe net.

În anul 1966 se naste Steven Baldwin, mezinul familiei de actori Baldwin. Faima sa a venit o dată cu participarea sa în filmul ,,The Usual Suspects”. Ultimele productii în care apare si Baldwin sînt: ,,Preîntîmpinarea”, ,,Michelle”, ,,Sase”, ,,Minciună încurcată”, ,,Harpy”. Steven se ocupă mult de binefacere si compune versuri. În 2006, Baldwin a lansat cartea ,,Suspectul neobisnuit” în care îti expune viata personală în amănunte, cariera si ulilizarea drogurilor.

În anul 1970
s-a născut actrita americană Samantha Mathis. Debutul său în televiziune s-a produs datorită unui spot publicitar de articole pentru copii, cînd avea doar jumătate de an. Cariera sa în film a început cu filmul ,,La maximum”. Rolul care ia adus succes a fost cel din filmul ,,Ce ce se numeste dragoste”. După acest film, Mathis a fost pozitiv criticată de critici si regizori. O mare importantă în cariera sa l-a avut rolul din fimul ,,Micile femei”.

În anul 1983 vede lumina zilei Alina Kabaeva, sportivă, maestru al Rusie în sport, functionar public. Se ocupă de gimnastica artistică încă de la vîrsta de 3,5 ani. Cînd alina a împlinit 12 ani, mama sa a înteles că fiica sa nu-si va putea dezvolta pe deplin talentul în Taskent, de aceea s-au mutat la Moskova, optînd pentru antrenoarea Irina Viner. Datorită orelor lui Viner, Alina a început să evolueze pentru echipa natională. La vîrsta de 15 ani a cîstigat campionatul european. La 16 ani, Alina a devenit campioana lumii.

Calenfarul popular:Nouă mucenici. Această zi este considerată ziua mucenicilor si a tămăduitorilor. Dacă în mijlocul zilei veti sta cu fata în vîntul cald, atunci veti avea o sănătate de fier.

Sărbătoritii: Artiom, Vasile, Ion, Tudor, Filimon.
Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ziua de 12 mai în istorie
Ziua de 12 mai în istorie
S-a născut: actorul Steven Baldwin; actrita Samantha Mathis; sportiva Alina Kabaeva. Evenimente: Ziua internatională a asistentului medical. În 2004, În Marea Britanie...
12.05.2012

Alte noutăţi ale zilei

    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten