TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Comerțul virtual se dezvoltă activ

4.10.2011, 11:06
Piața comerțului virtual este în plină extensiune. Majoritatea companiilor de succes ajung să realizeze că Internetul este un instrument foarte bun pentru promovarea afacerii. Creșterea pieței virtuale este confirmată de datele statistice.

Anterior partea principală a vânzărilor bunurilor virtuale revenea Statelor Unite. Anume acolo businessmenii primii au apreciat beneficiile vânzării pe Internet. Cu toate acestea, în anul 2009, potrivit datelor Piper Jaffray, vânzarea produselor virtuale în SUA a constituit doar 28% din volumul total al vânzărilor virtuale. Ceea ce înseamnă, că în alte țări s-a înregistrat o creștere semnificativă a pieței Internet, inclusiv pe teritoriul fostelor republici sovietice.
 
Astfel, compania J’son & Partners Consulting a efectuat analiza pieței comerțului virtual în Federația Rusă. Tendințele de creștere sunt evidente. În anul 2010 volumul pieței online-magazinelor și a vânzărilor prin catalog a constituit 419,5 mlrd. ruble, ceea ce este cu 37% mai mult, decât în anula 2009. Adică, piața rusească a crescut timp de un an mai mult decât cu 72,9 mlrd. ruble. În același timp magazinele online depășesc vânzarea prin catalog și constituie peste 70%. Potrivit experților o astfel de evoluție a fost determinată de dezvoltarea rapidă a sistemelor de plăți electronice și a Internetului. Efectuarea plăților a devenit mult mai accesibilă și simplă, de aceea comerțul virtual pătrunde treptat în viața fiecărui om, care are acces la computer.

Specialiștii menționează că cele mai populare produse online sunt cele electronice (19% din vânzări) și accesoriile (căști, microfoane, etc.). De asemenea, majoritatea oamenilor preferă să procure pe Internet aparate de uz casnic, inclusiv aparate de aer condiționat. Cererea la aceste produse nu scade anul împrejur, deoarece iarna ele sunt utilizate pentru încălzire, iar vara pentru răcirea încăperii. Prin urmare, crește popularitatea contentului despre aparatele de uz casnic, iar înainte de a face cumpărătura oamenii citesc articole, colectează informații. În așa mod ei se conving de corectitudinea alegerii făcute.

Cu toate acestea piața vânzărilor prin catalog, de asemenea, cunoaște o creștere rapidă. Astfel, în comparație cu anul 2008, în anul 2009 ea a crescut cu 40%, iar în 2010 – deja cu 53%. O popularitate deosebită o au hainele de mărci comerciale vestite.

Potrivit companiei J’son & Partners Consulting către anul 2014 piața comerțului virtual și a celui prin catalog va crește cu 177%. Respectiv, concurența va spori de câteva ori.

Experții de la Piper Jaffray au calculat că piața mondială a mărfurilor virtuale în anul curent (2011) va depăși suma de 2,2 mlrd. de dolari SUA, iar către anul 2013 va ajunge la cifra de 6 mlrd. dolari SUA.

Aceste tendințe mărturisesc inclusiv despre creșterea popularității rețelelor sociale, deoarece anume acestea, precum și lumile virtuale, sunt considerate a fi unul dintre cele mai puternice instrumente de promovare a produselor pe Internet. Astfel, în anul 2010 venitul principal din vânzarea produselor virtuale în SUA a fost obținut anume datorită lumilor virtuale. Cu toate acestea, specialiștii prognozează că în anul acesta hainele se vor vinde mai bine în rețelele sociale.

Marketerii magazinelor în vogă postează în rețelele sociale fotografiile hainelor, indicând linkul site-ului unde acestea pot fi achiziționate. Una dintre condițiile principale ale vânzărilor de succes ale produselor virtuale, potrivit specialiștilor companiei eMarketer, este actualizarea continuă a catalogului. Adică, completarea catalogului cu produse noi trebuie efectuată o dată la trei zile, pentru a nu lăsa clienții să se dezamăgească de vitrină.

Irina Hibina

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Comerțul virtual se dezvoltă activ
Comerțul virtual se dezvoltă activ
Piața comerțului virtual este în plină extensiune. Majoritatea companiilor de succes ajung să realizeze că Internetul este un instrument foarte bun pentru promovarea...
4.10.2011

Alte articole de expert

Comentarii
5.10.2011, 10:29
Преимущества очевидны так как это быстрый и удобный способ поиска и покупки необходимой для тебя продукции. В Молдове определенно этот рынок торговых услуг еще не совсем развит так как он напрямую зависит от материального благополучия подавляющей массы населения.
5.10.2011, 21:13
Autor: Pretender
работать надо , тогда будет материальное благополучие, а виртуальная торговля реально выгодна всем
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1