TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Nokia 5220 XpressMusic - un telefon excelent pentru redarea muzicii MP3

9.11.2009, 22:11
Nokia este orientată serios spre lansarea telefoanelor mobile optimizate pentru muzică. Având în vedere experienţa din trecut, compania a început să dezvolte, în mod activ, aceste caracteristici ale telefoanelor mobile. Nokia 5220, seria XpressMusic, vizează iubitorii de musică ,care doresc la un preţ mediu, să asculte muzică MP3 şi să deţină un telefon bun. Calitatea bună de redare a muzicii, designul şi caracteristicile suplimentare, fac acest model foarte atractiv publicului tânăr. Odată cu apariţia unor astfel de opţiuni populare şi accesibile, cum este Nokia 5220 XpressMusic, orientate spre amatorii de muzică, cererea pentru playere MP3 precum şi nivelul mediu al preţului acestora, poate scădea semnificativ.


Designul deosebit şi forma neobişnuită, fac acest model uşor de identificat. Textura dorsală de cauciuc nu permite telefonului să alunece. În ciuda grosimii acestuia, de numai 10,5 milimetri, calitatea construcţiei şi aspectul său sunt indiscutabil foarte reuşite. Îl puteţi purta oriunde!

Acum, mai multe detalii despre parametrii tehnici şi caracteristicile acestui telefon. În partea de sus are un difuzor de 3,5 mm, care ne vorbeşte despre identitatea muzicală a acestuia, şi micro-intrare USB, acoperită cu un capac din plastic. Pe partea stângă, sunt butoanele de control ale playerului MP3. Ele sunt, clar vizibile, deşi destul de delicat executate. Imediat spre stânga, este intrarea de 2 milimetri pentru încărcător. Pe partea dreaptă, mai jos de slotul pentru cardul de memorie, care este acoperit separat, sunt situate butoanele de volum. Pe partea din spate este situat obiectivului camerei, LED-ul, care arată că are loc procesul de fotografiere, precum şi două difuzoare mici. Desigur, în acest caz, nu are nici un sens să vorbim despre efectul stereo.Butoanele sunt uşor de utilizat . Butonul de navigare este iluminat în culoarea carcasului (albastru, verde sau roşu). Celelalte butoane fiind iluminate corespunzător.

Ecranul de dimensiunea 31X41 milimetri – activ şi luminos, este capabil de a reda mai mult de 250 de mii de culori. Acesta este acoperit cu o sticlă specială de protecţie, iar matricea TFT nu diminuează luminescenţa ecranului la soare. Cele 12 linii de text de pe bord permit utilizatorilor să comunice uşor.

Trebuie să subliniem meritul bateriei acestui brand de telefoane mobile. Acumulatorul de tip BL-5CT asigură funcţionarea neîntreruptă a telefonului pe o perioadă de 3 - 5 zile, în funcţie de intensitatea de redarea a muzicii şi durata apelurilor efectuate. Se afirmă că telefonul este capabil de a reda muzică neîntrerupt pentru aproximativ 24 de ore. În acest caz, timpul de încărcare completă a acumulatorului este de două ore.


Slotul pentru microUSB asigură conectarea calculatorului, a setului cu cască sau dispozitivelor reîncărcabile. Acesta susţine toate versiunile cablurilor de conectare, inclusiv a modemului şi a modulului SMTP.

Caracteristicile telefonului permit înregistrările video în format 3GP, cu o rezoluţie de 128x96 pixeli sau 176x144 pixeli. În timpul efectuării înregistrărilor video, aveţi posibilitatea să alegeţi regimuri speciale, aplicând diferite efecte ( similare celor de fotografiere).

Seria Nokia 5220 XpressMusic este dotată cu până la 30 MB de memorie internă şi un slot pentru înlocuirea cardului de memorie microSD, volumul căruia poate fi nelimitat. Executarea fişierelor de tip jar ar putea să nu ia mai mult de 1 MB. În plus, telefonul este dotat cu Bluetooth, transferul de date fiind efectuat cu viteză de până la 170 kilobytes pe secundă.
Camera de 2 megapixeli asigură o rezoluţie de 1600x1200. La mari realizări în domeniul fotografiei, nu trebuie să visaţi, utilizând acest brand de telefoane mobile. Cu toate acestea, pentru amatorii de filmări rapide există un regim special care vă permite să captaţi rapid trei imagini consecutive.

Telefonul beneficiază de următoarele opţiuni standard - agendă, SMS, calendar, notepad, e-mail, înregistrare voce etc. Utilizarea lor nu provoca dificultăţi. Printre deja recomandatele aplicaţii, similare cu Opera Mini, există o inovaţii plăcute - aplicaţia ICQ , QQ şi Windows Live Messenger.

În comparaţie cu Nokia 5310, optimizările muzicale ale telefonului nu au suferit modificări majore. Se poate afirma cu siguranţă că face concurenţă seriei de telefoane mobile Sony Ericsson Walkman. Opiniile consumatorilor, deseori afirmă că Nokia are o performaţă a sunetului mai bună. Difuzoarele nu sunt potrivite pentru simpla redare a muzicii, telefonul utilizat în astfel de scopuri oferă un sunet fals. Dar, cel mai obişnuit set cu cască face ca telefonul să aibă o capacitate de redare foarte bună.

Sumar: Nokia 5220 XpressMusic poate garanta plăcerea de a asculta muzică, la acelaşi nivel ca playerele MP3, deşi la preţ diferit , oricum oferă poisibilitatea de economisire. Acum puteţi achiziţiona un singur dispozitiv mobil în loc de două. Iar aspectul său face ca telefonul să fie unic pe piaţă.
 

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Nokia 5220 XpressMusic - un telefon excelent pentru redarea  muzicii  MP3
Nokia 5220 XpressMusic - un telefon excelent pentru redarea muzicii MP3
Nokia este orientată serios spre lansarea telefoanelor mobile optimizate pentru muzică. Având în vedere experienţa din trecut, compania a început să dezvolte,...
9.11.2009

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1