TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Granitul: cinci mituri despre piatra naturală

Utilizarea pietrei naturale în amenajarea locuinţelor, a faţadelor şi a altor teritorii atrage atenţia proprietarilor de case, apartamente şi edificii.

Atrage şi în acelaşi timp respinge, deoarece în ceea ce priveşte folosirea pietrei naturale la momentul actual bîntuie cîteva contra-argumente care ne face să optăm pentru altceva decît piatra naturală.
Să vedem ce ne împiedică să transpunem în realitate dorinţa de amenaja locuinţa cu ceea ce ne oferă natura.

Preţul granitului


Mulţi consideră că granitul este un material de construcţii destul de scump şi preferă să aleagă un substituent al său sub formă de material artificial ce emită piatra naturală.
Da, există anumite tipuri de granit ce sînt destul de scumpe. Preţul său depinde de raritatea sa şi condiţiile în care a fost exploatat.
Dar, la monentul actual descoperirea tot mai multor locuri de exploatare şi perfecţionarea tehnologiei de exploatare au creat pe piaţă situaţia cînd piatra naturală poate fi achiziţionată la preţuri destul de accesibile.
În ceea ce priveşte materialele artificiale situaţia este inversă; deoarece dezvoltarea tehnologiilor şi dorinţa de apropierea de perfecţiunea naturii permit scumpirea ei.
Ca urmare, s-a creat situaţia cînd granitul a devenit mai accesibil decît materialele artrificiale.


Îngrijirea granitului


Un alt mit despre granit spune că acest material necesită o atenţie şi o îngrijire specială.
Da, cu adevărat este necesar, ca de altfel pentru oricare al obiect din casă. În ceea ce priveşte impregnarea lui cu substanţe, aceasta nu este necesară pentru toate tipurile de granit, deoarece există unele feluri cu o structură mai densă care nu absorb nici o substanţă .
Dar dacă este totuşi nevoie de hidratare, astăzi există un număr mare de substaţe lichide care crează o peliculă protectoare suplimentară şi care vă eliberează de orice grijă pentru cel puţin 10 ani.
La fel se procedeză şi cu petele de pe granit. În dependenţă de natura acestora, fie că dispar cu desăvîrşire, fie că se înlătură cu ajutorul unor degresanţi sau a unei soluţii de săpun.

Siguranţa granitului

 
Granitul este considerat unul dintre cele mai rezistente roci din natură şi are o rezistenţă mare la temperaturi foarte înalte, deaceea părerea că la atingerea cu obiecte fierbinţi vor apărea nişte crăpături este neîntemeiată, spre deosebire de topurile din plastic pentru care este necesar să se folosească suporturi speciale.
Piatra corect prelucrată vă va deservi zeci de ani, bucurîndu-vă ochii cu frumuseţea sa.


Granitul şi bacteriile


Cei care sînt îngrijoraţi de numărul mare de bacterii ce pot trăi în granit trebuie să afle că îndelungile cercetări a diferitor materiale pentru topuri, au stabilit că granitul este unul dintre cele mai pure materiale, ceea ce este un fapt important în condiţiile unor tulburări intestinale de masă care pot aveau un sfîrşit letal.
Astăzi în SUA şi ţările Europei mai mult de 60% din topurile fabricate sînt făcute din granit, deoarece oamenii au mai multă încredere în materialele naturale.


Radioactivitatea granitului

 
Şi, în sfîrşit un alt mit la fel de răspîndit este cel despre radioactivitatea granitului şi impactul negativ asupra sănătăţii.
Avînd origine magmatică, granitul în comparaţie cu rocile sedimentare, precum marmura şi gresia, într-adevăr are un fon radioactiv neînsemnat, dar este atît de mic că nu poate avea nici o influenţă asupra fiinţelor umane.
Cînd includeţi televizorul primiţi mult mai multă radiaţie decît atunci cînd vă aflaţi în apropierea granitului. Dacă e să vorbim despre influenţa pietrei naturale asupra omului, trebuie să vorbim despre energie sa pozitivă acumulată pe parcursul a milioane de ani.
Atunci cînd vă ciocniţi de informaţia dubioasă despre piatra naturală, aduceţi-vă aminte de faptul că strămoşii noştri au folosit-o pe parcursul a milenii construind castele, palate, case, scări, drumuri, şemineie şi vase.
Este greu de crezut că există un alt material modern care ar putea fi comparat cu fineţea, nobleţea şi duritatea bogăţiei naturale.
Pentru a vă convinge de acest lucru, vizitaţi oficiul sau depozitul comercial al companiei noastre.

Noi vă propunem o gamă largă de piatră naturală, inclusiv granit din Italia, Spania, Turcia, China, Egipt şi India.

12 luni în an la dispoziţia dumneavoastră stă maiestria meşterior în piatră, care vor executa orice comandă folosind cele mai frumoase exemplare din piatră naturlă: şemineie, scări, topuri pentru baie şi bucătărie.

Amenajaţi locuinţa dumneavostră în stilul elegant al frumuseţii naturale!

Va invitam sa vizitati site-ul nostru: www.piatra.md

SRL Indelit –cea mai bună piatră naturală pentru locuinţa duneavoastră!


Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Granitul: cinci mituri despre piatra naturală
Granitul: cinci mituri despre piatra naturală
Utilizarea pietrei naturale în amenajarea locuinţelor, a faţadelor şi a altor teritorii atrage atenţia proprietarilor de case, apartamente şi edificii. Atrage şi în...
3.04.2012

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1