TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Odnoklassniki.ru, VKontakte.ru, Facebook.com – Totul despre reţelele sociale

30.11.2009, 15:34
Reţelele sociale au devenit o parte din viaţa noastră. Toţi suntem înregistraţi pe Odnoklassniki.ru, VKontakte.ru sau Facebook.com. Aceste site-uri permit să ţii legătura cu prietenii, rudele şi alte persoane apropiate ţie. Unii folosesc aceste site-uri pentru a-şi găsi prieteni noi, iar alţii pentru a-şi promova produsele şi serviciile proprii.

Ce sunt reţelele sociale?

Reţelele sociale reprezintă comunităţi online în cadrul cărora persoanele care au interese comune se întîlnesc pentru a vorbi, pentru a socializa cu oameni prezenți acolo, pentru a se împărţi cu conţinutul care consideră a fi interesant, pentru a participa la dezbateri şi a-şi exprima opinii. Reţelele sociale, nu au frontiere, singura condiţie fiind o conexiune bună şi permanentă la Internet.
Cel mai accesat site din Moldova este Odnoklassniki.ru, care se bazează mai mult pe vizitatorii din CSI. Acest site are o mai mare popularitate pentru Moldova decît VKontakte.ru sau Facebook.com, care sunt in devenire şi pot în curînd să ajungă liderul de moment în accesări.
 

Promovarea prin reţelele sociale

Reţelele sociale reprezintă pentru companii un instrument direct de comunicare cu potenţialii clienţi. Astfel aflăm direct preferinţele şi părerile persoanelor cu privire la produsele şi serviciile prestate de companie. Cei mai interesaţi de aceste comunităţi sunt oamenii de marketing şi de PR dintr-o companie. Promovarea cu ajutorul reţelelor sociale este o artă, este foarte important ca discuţiile să poată lua forma unui dialog, a unui schimb de informaţii şi opinii încît cei care citesc mesajele noastre să nu le perceapă ca pe nişte mesaje publicitare.
Dacă mesajele pe care le vom scrie vor reuşi să atragă atenţia şi astfel interesul publicului va spori, atunci putem considera promovarea reuşită. Nu trebuie să lăsăm mesajele persoanelor fără răspuns, nimănui nu-i place să aştepte, oamenii au nevoie de atenţie, ei trebuie să ştie că părerea lor contează.
Un aşa tip de promovare este eficient şi nu necesită cheltuieli financiare, aici este nevoie de mult timp şi răbdare.
 

Alte reţele sociale

Înafară de reţelele sociale menţionate mai sus, sunt şi altele, care iau amploare şi sunt vizitate de tot mai mulţi internauţi, acestea sunt MySpace, LinkedIn, Twitter, HI5, Flickr, Youtube şi multe altele, care atrag zilnic noi membri interesaţi să cunoască foarte mulţi oameni, să interacţioneze cu ei şi să cîştige cît mai multă notorietate şi apreciere în cercul de prieteni din care fac parte.

În concluzie putem menţiona faptul că reţelele sociale şi în continuare vor face parte din viaţa noastră cotidiană şi nu trebuie să negăm faptul că ele sunt necesare şi uneori chiar binevenite în rezolvarea urgentă a unor probleme. Fiecare foloseşte cum vrea aceste oportunităţi de comunicare, informare şi promovare, însă nu trebuie să uităm de bunul simţ şi respect reciproc în interacţiunea noastră cu mediul virtual.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Odnoklassniki.ru, VKontakte.ru, Facebook.com – Totul despre reţelele sociale
Odnoklassniki.ru, VKontakte.ru, Facebook.com – Totul despre reţelele sociale
Reţelele sociale au devenit o parte din viaţa noastră. Toţi suntem înregistraţi pe Odnoklassniki.ru, VKontakte.ru sau Facebook.com. Aceste site-uri permit să ţii legătura cu...
30.11.2009

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1