TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Idei pentru interiorul camerei de baie

28.12.2009, 10:11
Baia are un rol foarte important în locuinţa noastră. Această cameră o vizităm în primul rând, în fiecare dimineaţă pentru a ne aranja, şi în fiecare seară, după o zi de muncă să ne relaxăm înainte de culcare. Interiorul băii trebuie să fie bine gândit, să fie armonios, simplu şi comod.

Trezindu-vă dimineaţa, vă doriţi să nimeriţi într-o asemenea atmosferă, unde nimic nu va irita, unde vă veţi putea în cele din urmă trezi şi numai apoi să plecaţi la bucătărie pentru a bea cafeaua de dimineaţă. În această privinţă nu există restricţii sau reguli, pentru cineva o astfel de atmosferă poate fi creată de o nuanţă roz a plăcilor ceramice de pe pereţi şi un covor alb ca zăpada şi pufos pe podea iar altcineva se poate mulţumi cu plăci ceramice negre şi strălucirea rece a mânerelor de metal poleite cu crom.

Varietatea prezentă în magazinele de construcţii va contribui la realizarea celor mai îndrăzneţe dorinţe. Prin urmare, creând interiorul băii se poate de apelat la imaginaţie. Trebuie abordată în mod serios utilizarea tuturor materialelor de construcţie şi de finisare, căci baia nu trebuie numai să bucure ochii, dar şi să fie funcţională. Aici urmează de amplasat cada de baie sau cabina de duş (locul de sub cadă poate fi transformat într-un sertar închis pentru produse chimice de uz casnic), chiuveta, rafturi şi dulapuri pentru produsele cosmetice şi cele de igienă, accesorii de baie.

Deoarece medicii nu recomandă de a situa chiar şi cea mai bună maşină de spălat în bucătărie, ea de asemenea va trebui să fie pusă în baie. O altă problemă destul de răspândită este combinarea camerei de baie şi a sistemului de canalizare, care, de asemenea, trebuie amplasat în mod corespunzător. După cum vedeţi, nu este o sarcină uşoară, mai ales având în vedere dimensiunea modestă din majoritatea apartamentelor, dar dacă vă propuneţi să o abordaţi din punct de vedere creativ (să dedicaţi câteva seri schiţelor, să răsfoiţi reviste de design interior, să accesaţi Internetul), atunci în cele din urmă, soluţia va fi găsită. În cazul în care nu vă vine nimic în minte, puteţi pur şi simplu să solicitaţi ajutor de la profesioniști.

Designerii cu experienţă vă vor ajuta să proiectaţi un plan pentru viitoarea baie, şi apoi să-l transpuneţi în realitate. Acum, când grandioasa construcţie este finisată şi a rămas doar de a duce afară gunoiul de la construcţii, este timpul să vă gândiţi la lucruri mici. Desigur, dacă vă permit dimensiunile, puteţi amplasa aici mobila special concepută pentru băi. Este vorba de dulapuri montate, şi din plastic, şi chiar şi mobilier de răchită. Ea va ascunde de ochii străini tot ce este în plus, va împărţi camera în zone şi va proteja accesoriile de baie, cum ar fi: halatele, prosoapele de umezeală. Asemenea mobilier este acoperit cu substanţe speciale care îi permit să servească mult timp în condiţiile de înaltă umiditate ale băii.

O parte integrantă a acestei camere este oglinda. Varietatea oglinzilor este enormă, dar oricare nu ar fi mărimea şi forma ei, la instalare luaţi în consideraţie înălţimea tuturor persoanelor care locuiesc în apartamentul dat. Lămpile de iluminare, amplasate pe ambele părţi ale oglinzii, în afară de funcţia principală, arată frumos şi elegant. Rafturile suspendate şi sertarele vor ajuta să păstraţi toate tuburile şi sticluţele, care sunt atât de necesare să fie la îndemână. Acestea nu ocupă mult spaţiu, dar decorează perfect orice baie.

O baie nu se poate lipsi de etajere, suporturi pentru prosoape, cârlige, rafturi pentru mărunţişuri, dar, la amplasarea şi fixarea acestor elemente este necesar de a ţine cont de stilul general al camerei de baie. Indiferent dacă aveţi o cameră de proporţii mari sau mici, acestea ar trebui să facă o cameră plăcută şi confortabilă, şi nu să creeze dezordine.

La crearea unei astfel de încăperi atât de importante pentru locuinţa dvs., reţineţi că baia este cea mai intimă cameră, ea este creată doar pentru dvs. şi reflecţia dvs. din oglindă.
 

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Idei pentru interiorul camerei de baie
Idei pentru interiorul camerei de baie
Baia are un rol foarte important în locuinţa noastră. Această cameră o vizităm în primul rând, în fiecare dimineaţă pentru a ne aranja, şi în fiecare...
28.12.2009

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1