TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Audi Q5 - primul crossover de la Audi.

29.03.2010, 12:51
Piața automobilelor crossover este în continuă dezvoltare, mulţi producători au completat rândurile lor de modele cu acest tip de autoturisme. Dar Audi a apărut în acest segment destul de recent, prezentând pe piaţă noul Audi Q5. Spre deosebire de Q7, acest crossover se potriveşte într-un spaţiu de parcare standard (lungimea Q5 constituie 4.6 metri). El este creat pe baza modelului cu tracţiune integrală a modelului Audi A4, şi este asemănător cu ultimul prin caracteristicile tehnice generale şi baza de agregate.

Audi a încercat mereu să păstreze maşinilor sale două calităţi instantaneu: confort şi sportivitate. Deşi despre Q5 la prima vedere nu s-ar spune ca aceasta este o mașină cu un caracter sportiv, această impresie dispare odată ce staţi în fotoliul şoferului. Aflându-vă la volan, apare dorinţa de a trece la modul sport cu transmisie automată, de a apăsa pedala şi de a vă simţi șofer de curse. Acest sentiment este realizat datorită cutiei preselective S tronik, montată în Audi Q5, care posedă două ambreiaje, precum şi motor turbo benzină, de doi litri, care permite de a "emite" 211 CP. Cutia S tronik împreună cu motorul foarte bine efectuează conectarea, instantaneu reacţionează la apăsarea pedalei de acceleraţie, permiţându-vă să simţiţi controlul asupra mașinii. Totuşi această cutie are un mic defect: dacă în Audi Q5 vă veţi mişca un timp foarte încet, iar apoi veţi apăsa brusc pe acceleraţie, "automatul" va reacţiona prea târziu, necesitând o perioadă de timp pentru alegerea transmisiei necesare.

Referitor la partea interioară şi salonul automobilului Audi Q5, este practic imposibil de a găsi orice defecte, totul este făcut la un nivel foarte ridicat. În această maşină aflarea este foarte confortabilă. Fotoliul şi volanul au o mulţime de ajustări: puteţi configura scaunul şi să staţi în poziţie ridicat şi drept, ca şi într-un SUV, sau mai jos, pe spate, ca într-o mașină sport. Este de o calitate foarte înaltă asamblarea panourilor, precum şi calitatea materialelor din care sunt făcute acestea. Audi Q5 este echipată cu interfața de firmă MMI, care vă permite să configuraţi şi să menţineţi controlul asupra numărului mare de setări ale automobilului. Joystick-ul de control al interfeţei este situat pe panoul frontal (nu cel mai bun loc), astfel încât gestionarea nu este prea convenabilă. De asemenea nu este potrivit principiul sistemului de control al climei: există o singură rotaţie mâner, şi în jurul acestuia sunt amplasate butoanele de acţiune necesare (forţa şi direcţia curentului de aer, temperatura, etc.), adică apăsaţi un buton, şi apoi rotiţi mânerul. Pe parcursul deplasării acest proces distrage mult atenţia, dar dacă veţi alege poziţia «P» de la mânerul automat, atunci se vor bloca toate butoanele "climatice". Oglinzile sunt foarte comode. Deoarece ele au fost împrumutate de la Q7, respectiv, au o dimensiune suficient de mare. Portbagajul este aranjat foarte competent, şi încărcarea acestuia nu implica multe probleme.

Este mai bine să renunţaţi la conducerea pe drum rău cu Audi Q5, deoarece automobilul dispune de puţine calităţi de conducere pe aşa drumuri. La calităţi se referă o iluminare destul de mare a sol, transmisia integrală permanentă şi ESP. În regim normal forţa de conducere este distribuită între axe neuniform (40% la partea din faţă şi 60% la cea din spate), dar în caz de blocaj, sau orice altă schimbare în modul de conducere, în faţă se distribuie un maxim de 60%, în timp ce capacitatea părţii din spate este de 85%. Este interesant principiul sistemului de stabilitate ESP, care permite deplasarea în cadrul alunecării atât timp cât roţile sunt îndreptate în rotaţie. Dar dacă se va începe rotirea lor în direcţia opusă, sistemul opreşte imediat alunecarea. Dezamăgitor este doar consumul de combustibil mare, care depăşeşte cantitatea declarată în paşaport de 10.4 litri.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Audi Q5 - primul crossover de la Audi.
Audi Q5 - primul crossover de la Audi.
Piața automobilelor crossover este în continuă dezvoltare, mulţi producători au completat rândurile lor de modele cu acest tip de autoturisme. Dar Audi a apărut...
29.03.2010

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1