TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Cele mai populare pisici şi caracterul lor

25.01.2011, 10:38
Dacă câinele este prietenul patruped care locuiește în casa Dvs., atunci pisicile sunt niște stăpâni buni, care vă permit, prieteni cu două picioare, să locuiți pe teritoriul său. Să lăsăm glumele deoparte, totuși caracterul pisicilor este ceva serios! Prin urmare, înainte de a achiziționa animalul de companie, merită să aflaţi dacă acesta se potriveşte cu caracterul, temperamentul şi stilul de viaţă propriu.

British shorthair

Acestor pisici, ca oricărui englez adevărat, le este caracteristică aristocrația, iar bunele maniere înnăscute nu prezintă probleme în educaţie. Ele sunt mari, de pluș, asemănătoare unor ursuleți, pline de viaţă şi jucăuşe, dar pot fi calme şi echilibrate. Acest lucru nu înseamnă că cu ele poți face ce vrei; dimpotrivă – dacă nu vor să se joace – nu se vor juca, dacă nu vor să stea în brațe – nu vor ceda sub nici o forță. Cu aceste pisici este necesar de a ști cum de comunicat, de găsit abordări viclene şi de oferit gingășie. Un aspect foarte important pentru cei care nu stau toată ziua acasă - pisicile britanice se simt bine în singurătate, ele se adapteze cu uşurinţă la noile circumstanţe şi nu necesită îngrijire excesivă. În ultimul timp se bucură de o popularitate mărită subspecia Scottish Fold. Caracterele acestor animale sunt similare, principala diferenţă a pisicilor scoțiene sunt urechile mici și fermecătoare îndreptate înainte.
 
Britanian
 

Pisica Persană

Despre pisicile persane se povestesc diverse mituri, care nu au nicio legătură cu realitatea. De exemplu, adeseori se spune că ele sunt rele, dar asta nu este adevărat, pur și simplu acest sentiment de ferocitate este inspirat prin boticul lor. Unii consideră aceste pisici ca neavând caracter, însă nici aceasta nu corespnde adevărului, afirmația fiind o consecinţă a comportamentului calm şi reţinerea în ceea ce privește manifestarea emoțiilopr. Pisica persană nu va mieuna la puterea maximă, pentru a atrage atenţia, în schimb ea ”discută” cu privirea. Peranele se deosebesc printr-o anumită încetineală, acestea sunt mai pasive decât alte rase, în general, ele sunt menite pentru a sta acasă. Dar trebuie de luat în considerare faptul că același lucru pisica îl va cere și de la Dvs., , ea are nevoie de atenţie, de comunicare şi de îngrijire zilnică.
 
Persian
 

Pisica siameză

Pisicile siameze sunt animale cu caracter. Ele sunt proprietarele necondiţionate ale casei şi sunt bucuroase să vă demonstreze asta. Dacă cei de acasă vor pleca undeva, pisicile vor permite asta, dar la întoarcere, vor cere să fie compensată întreaga perioadă cât au fost ignorate. Siamezele doresc să fie în centrul evenimentelor, să dispună de o prietenie loială și să se joace activ. Temperamentul și activismul lor încarcă pe toți cei din casă cu energie. Dar, în ceea ce privește comunicarea cu aceste animale trebuie să dați dovadă de înțelepciune și răbdare, căci ei nu uită atât de ușor supărările. Şi, probabil, aceasta este cel mai geloasă dintre specii, alte animale în casa ei nu vor fi tolerate. Dar tuturor acestor caracteristici se poate conforma, dacă doriţi să aveți o pisică inteligentă, loială şi inimitabilă.
 
Siam
 

Sphynx

Sphynx-ul este cel mai "convenabil" animale de companie. Pe lângă faptul că nu vor fi probleme cu părul, cu atât mai mult că nu vor fi probleme cu mirosul şi "cântecele de dragoste" - activitatea sexuală scăzută scuteşte proprietarii de probleme suplimentare. Este surprinzător faptul că pisicilor sphynx, spre deosebire de alte pisici, nu le sunt proprii sentimentele de șiretenie și agresiune, dimpotrivă, afecţiunea şi sensibilitatea lor mai mult seamănă cu comportamentul unor cățeluși. Pe aceste pisici se poate de învățat să îndeplinească chiar și unele ordine ușoare. Apropo, aceste pisici nu se tem deloc de câini! Pisicile Sphynx se disting prin curiozitate şi sunt gata să răstoarne obiecte, să le mute din loc în loc, până când nu le vor cerceta amănunțit, se cațără pe polițe și dulapuri studiind toate detaliile.
 
Sfinx
 

Cornish Rex

Merită să cumpărați această pisică dacă doriţi un motănaș permanent. La orice vârstă, acestea sunt active, jucăuşe şi prietenoase. "Secretul" pisicilor Cornish Rex constă în aspectul lor: părul scurt, cârlionţat și mustățile ondulate nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Dar va trebui să le urmăriți mereu, căci, în timpul jocului aceste pisici sunt extrem de inventive, în cadrul cărora stăpânilor le este rezervat un loc special. Reprezentanții acestei rase nu trebuie lăsați pe mult timp în singurătate, căci pisicile se întristează și simt dorul în aşteptarea prietenului uman la ușă. În schimb, când proprietarii sunt acasă Cornish Rex nu manifestă indiferenţă şi apatie, ci este interesată în toate evenimentele ce au loc în jur.
 
Kornis Rex
 

Maine Coons

Una dintre principalele caracteristici ale pisicilor rasei Maine Coon este lipsa conflictualității. Aceste pisici se împacă bine cu toţi cei din familie: şi cu oamenii şi cu alte animale. Dar rețineți că natura pisicilor de rasa Maine Coon este direct dependentă de stăpâni, prin urmare această pisicuță se poate transforma într-un miracol blând sau o adevărată fiară. În marea majoritate a cazurilor, aceste pisici sunt liniștite, melancolice și le place somnul și să se cațere undeva mai sus. Atunci când nu dorm, ele au nevoie de spaţiu suficient pentru mişcare, spațiul reprezentând una dintre cele mai importante condiţii pentru întreținerea pisicilor Maine Coon. Dacă spaţiul este suficient, atunci neapărat achiziționați această pisică, măcar pentru a-i auzi torsul liniştit, blând, melodios, pe care îl scoate reprezentanta acestei specii.
 
Main Kun
 

Pisica Siberiană

În procesul evoluției şi domesticirii pisicile siberiene nu şi-au pierdut abilităţile de bază ale unei pisici sălbatice: acestea posedă calități de vânători excelenți şi săritori iscusiți. Se poate afirma că acestea sunt cele mai sălbatice dintre pisicile domestice, aşa că aici trebuie acordată atenţie nelimitată. Adesea pisica siberiană își alege un membru preferat din familie, căruia îi manifestă sentimente deosebite. Desigur, nu în aceleași moduri ca o pisică obişnuită, ci cu mai multă reţinere, căci o anumită severitate este încă prezentă în caracterul pisicilor siberiene. Acest animal este modest, preferă comunicarea la egal, demonstrându-și demnitatea şi importanța.
 
Siberian Cat

În cadrul alegerii unui animal de casă, ar trebui să țineți cont de aceste caracteristici, dar cel mai important e să nu uitaţi că, pe lângă înţelegere şi cunoştințe, orice pisică sau motan are nevoie de atenţie, grijă şi dragoste sinceră!

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Cele mai populare pisici şi caracterul lor
Cele mai populare pisici şi caracterul lor
Dacă câinele este prietenul patruped care locuiește în casa Dvs., atunci pisicile sunt niște stăpâni buni, care vă permit, prieteni cu două picioare, să locuiți...
25.01.2011

Alte articole de expert

Comentarii
29.07.2010, 13:05
Autor: annabel
ой...у меня слабость к кошка....обожаю их!!!!!!
29.07.2010, 13:27
Autor: Pretender
значит надо купить кошечку чтобы скучно не было
29.07.2010, 13:59
Autor: Adrian
Pisica e foarte beenfica pentru acei nervosi, ea linisteste si absoarbe energia negativa.
numai sa fie si o pisica frumoasa, sa bucure ochiul.
30.07.2010, 8:23
Autor: Sofiya
британцы просто супер!!!!!
2.08.2010, 12:26
Autor: Passina
Барсик, подари мне британца!!! :-)
5.08.2010, 13:14
Autor: annabel
кто такой Барсик..? мне тоже британец нужен
6.08.2010, 12:32
Autor: Pretender
мне британец интересен уж очень притягательная порода
25.08.2010, 14:20
eu am Albaastru de Rusia - seamana cu British shorthair dupa culoare, insa e mai zvelt si mai atletic :)
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1