TOTUL
Expert
Moldova
Internet
Business Util Imobiliare Interviuri Electronică Tehnologie Internet

Terapia pe bază de suc – metode naturiste de vindecare.

26.08.2010, 16:15
Ce ar putea fi mai folositor decât un suc natural, proaspăt stors? Probabil, nimic. Vreţi să uitaţi de boli şi de medicamente, atunci începeţi să beţi sucuri naturale, iar noi vă vom sfătui cum să faceţi aceasta corect.

În vest, un pahar de suc de portocale la micul dejun este considerat o normă, el conţine o mare cantitate de vitamina C, de care depinde, în mare măsură, starea sistemului nostru imunitar. Din anumite motive în ţara noastră, cultura folosirii sucurilor proaspăt stoarse nu este deloc răspândită, concetăţenii noştri aleg sa cumpere un pachet cu inscripţia "Suc" fără a se gândi în mod deosebit la conţinutul pachetului. Iar în aceste pachete misterioase uneori nu este suc deloc, ci apă cu diferiţi coloranţi, adaosuri gustativi, îndulcitori, corectori de aciditate, precum şi alte lucruri dezgustătoare. Şi chiar dacă sucul este fabricat din materii prime de calitate cu respectarea tuturor normelor tehnologice, o parte din vitamine, minerale şi alte substanţe utile, la prelucrare se pierd iremediabil.

În schimb, sucul proaspăt stors din legume, fructe sau pomuşoare conţine un set unic de vitamine, minerale, acizi organici, glucoză şi fructoză, în plus, 90% din suc este apă organică, foarte asemănătoare cu compoziţia apei, din care suntem compuşi noi. De aceea, sucul este utilizat de organismul pentru nutriţie, pentru restabilirea celulelor şi a ţesuturilor. Medicii susţin că sucul este un produs fără deşeuri, se asimilează uşor şi repede, cu efort minim pentru organism, şi este mai util decât toate pastilele luate împreună.

Înainte de a începe tratamentul cu sucuri, trebuie, în mod obligatoriu, să consultaţi un medic, ca toate produsele curative, diverse sucuri au diferite contraindicaţii. În continuare vom da câteva exemple de folosire a sucurilor în lupta împotriva bolilor. Pentru a obţine rezultate semnificative trebuie de consumat nu mai puţin de 600 ml de suc pe zi, pentru profilaxie sunt suficiente 100-300 ml.

Sucul de mere.
Acesta va ajuta la atenuarea atacurilor de migrenă, va salva de constipaţie, va întări sistemul imunitar, va activa funcţia rinichilor, este indicat pentru diabet. Nu se poate de utilizat în procesele inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, persoanelor cu aciditatea ridicată. Poate provoca arsuri la stomac.

Sucul de morcovi.
Depozitul a tot ce e util! Acesta va aduce în ordine întregul organism, va normaliza digestia, va curăţa ficatul şi chiar va intra în lupta împotriva celulelor canceroase. Din păcate, de asemenea, are contraindicaţii: gastrită cu aciditate ridicată, ulcerul peptic, colită.

Sucul de varză.
Acesta este un purificator ideal al organismului, şi nu va lăsa nicio urmă de toxine. Este foarte util în tratamentul ulcerului gastric, al ulcerului duodenal şi în problemele pielii. Ca şi sucul de morcovi, luptă cu înverşunare împotriva tumorilor. Contraindicaţii nu au fost găsite încă. La pregătirea sucului, nu folosiţi frunzele exterioare şi tulpinile, în acestea sunt concentraţi nitraţii.

Sucul de dovleac.
Se utilizează ca diuretic puternic, ca coleretic, ca tonifiant, ca imunostimulator şi ca remediu împotriva sclerozei. În plus, microbilor patogeni şi celulelor canceroase sucul de dovleac nu le lasă nicio şansă. Contraindicaţia e doar una, în cazul agravării bolilor digestive, în perioada de remisiune însă puteţi utiliza sucul.

Sucul din orice fel de legume, fructe sau pomuşoare, trebuie pregătit direct înainte de folosire deoarece, deja peste 15-20 de minute încep să se distrugă vitaminele din suc, aceasta se produce sub influenţa oxigenului şi a enzimelor proprii. Dacă sunteţi hotărâţi să vă însănătoşiţi, nu amânaţi, acum este sezonul abundenţei fructelor şi legumelor, cel mai bun timp pentru a începe.

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Terapia pe bază de suc – metode naturiste de vindecare.
Terapia pe bază de suc – metode naturiste de vindecare.
Ce ar putea fi mai folositor decât un suc natural, proaspăt stors? Probabil, nimic. Vreţi să uitaţi de boli şi de medicamente, atunci începeţi să beţi sucuri naturale,...
26.08.2010

Alte articole de expert

Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 


Loading...

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini

Trimite link unui prieten
ro
1