TOTUL
Internet
Moldova
ŞTIRI ECONOMICE CURS VALUTAR

În Moldova va fi creată o reţea de business incubatoare

25.04.2012, 17:28
Pînă la sfîrşitul anului 2012, în Moldova urmează să fie deschise trei business incubatoare. Acestea vor fi create în raioanele Rezina, Sîngerei şi Dubăsari cu scopul de a susţine întreprinderile mici şi mijlocii din localităţile rurale la etapa iniţială de lansare a afacerii.

Despre aceasta a anunţat directorul general al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, care a menţionat că în perspectivă în Moldova va fi creată o reţea întreagă de asemenea business incubatoare. Se preconizează că incubatoare vor fi deschise cel puţin în fiecare al treilea raion. Pentru crearea celor trei incubatoare din bugetul Moldovei vor fi alocate 15 milioane de lei.

Business incubatoarele vor oferi întreprinderilor mici şi mijlocii facilităţi la arendarea încăperilor necesare, infrastructurii pentru lansarea producţiei şi vor oferi asistenţă la etapa iniţială.

Specialiştii vor învăţa managerii începători să întocmească planuri de afaceri, să elaboreze studii de fezabilitate şi să poarte negocieri cu băncile în vederea obţinerii creditelor, să studieze piaţa şi să se adapteze la necesităţile acesteia, să identifice noi nişe, să evalueze necesităţile întreprinderilor mari din raion şi să stabilească relaţii dintre întreprinderile mari şi mici.

Iulia Iabanji a menţionat că întreprinderile, care vor activa în cadrul business incubatoarelor în primul an, vor achita 10-30% din plata pentru arendă, în al doilea an – pînă la 60%, iar în al treilea an – 80%.

Potrivit Iuliei Iabanji, crearea reţelei de business incubatoare va contribui la deschiderea unor noi întreprinderi în localităţile rurale, la crearea locurilor noi de muncă, îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe al antreprenorilor.

Ea a amintit că, la sfîrşitul săptămînii trecute, în raionul Ştefan Vodă a fost deschis un business incubator care ocupă o suprafaţă de 1,8 mii metri pătraţi. În cadrul incubatorului activează 19 companii, care sînt antrenate în procesul de producţie şi oferirea serviciilor.


Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
În Moldova va fi creată o reţea de business incubatoare
În Moldova va fi creată o reţea de business incubatoare
Pînă la sfîrşitul anului 2012, în Moldova urmează să fie deschise trei business incubatoare. Acestea vor fi create în raioanele Rezina, Sîngerei şi...
25.04.2012

Alte noutăţi ale zilei
Comentarii
Adaugă comentariu

Comentează

Vă rugăm introduceţi numele de utilizator (email) şi parola.
Dacă nu sunteţi încă înregistrat pe Totul.md, atunci ar trebui să vă înregistraţi-vă pe site.
Email-ul Dvs:
Parolă:
Comentariu
 

Mai multe ştiri

Curs valutar

23 Octombrie 2016
EUR 21.964 - 0.0009
USD 20.0156 + 0.0212
RUB 0.3206 + 0.0006
RON 4.8774 - 0.0022
UAH 0.7809 + 0.0015
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten