TOTUL
Durere în spate, cum o putem calma?
5.03.2012, 11:58
Suferi de dureri de spate, esti epuizat de durerile de cap constante, aveţi dureri de spate cu iradiere sciatică? Dacă vă decideţi că nu mai pot trăi cu ea, nu vă disperaţi, astăzi această boală poate fi trata cu succes.

Şi noi vă vom ajuta. Urmaţi sfaturile noastre cu privire la prevenirea bolii(nota ), şi tratamentul durerii la nivelul coloanei vertebrale şi viaţa ta va devine mai interesantă şi mai distractiv. Iată sfaturile noasrtre:

1. Când simţiţi durerea la nivelul coloanei vertebrale, nu efectuaţi nici o muncă fizică, chiar dacă executarea ei este posibilă;
2. Opreştete pe 1-3 zile de a călători în transportul public, sau chiar şi în maşina proprie;
3. Elimina orice zguduituri la nivelul coloanei vertebrale: stai pe un scaun sau merge încet, nu face sarituri, exclude orice flexie sau deviere bruscă a corpului.
4. În primele două nopţi pentru a preveni amplificarea de edem este necesar de a întrerupe somnul, o dată sau de două ori în 2-3 ore pentru 15-20 minute. Ridicăte din pat şi mergi linişti prin odae sau fă unele exerciţii culcat în pat.
5. În primele două zile somnul, ar trebui să fie nu mai lung de 6-7 ore.
6.. Dar daca durerea este severa, ia repaus la pat până când durerea va diminua.
7. Aşezaţi o placa dură sub saltea, şi luaţi o poziţie confortabilă în pat.
8. Utilizaţi un corset lombar, cu capacităţi de încălzire.
9. Încercaţi să faceţi exerciţii uşoare pentru a menţine muşchii în tonus. Evitaţi şederea prelungită într-o singură poziţie, pentru a reduce sarcina pe aceeasi grupa musculara. Includeţi o activitate uşoară de cel puţin 40 de minute
10. Dacă este imposibil să meargeţi şi să staşi, utilizaţi diureticele ce reduc edemul. În acest scop, este de dorit să chemaţi medicul la domiciliu. Nu luaţi medicamente de sinestătător.
11. Folosiţi analgezice pentru durere: meloxicam, artoksan, diclofenac, dar este mai bine să consultaţi un medic, care vă va indica doza şi metoda de administrare.

Sfaturile Medicinei Populară:


Medicina populară, a primit o răspîndire largă, care face concurenţă serioasă pentru cea traditionala. Avantajul ei principal este că ea este ieftină, se află în jurul nostru şi ajută mult. Să nu uităm că prima farmacie a fost natura cu plantele ei şi toate reţetele populare vechi se bazează pe utilizarea plantelor. Vă propunem o selecţie de reţete pentru tratamentul durerii:

- Infuzie de hypericum(zveroboi). Pentru a face această infuzie populară, opărizi 2 linguri de hypericum cu 2 cani de apa clocotită şi lăsaţi pe noapte. Dimineaţa, injfuzia este gata. Consumaţi cîte o jumatate de păhar de 4 ori pe zi.

- Compres. Iuaţi o lingura. de miere şi amestecaţi-o cu o lingură de oţet. Amestecaţi bine şi pune pe frunze de varza provyalenny, legat de zona afectata, folie cu o batistă sau eşarfă şi du-te la culcare.

- Cicoare. Radacina de cicoare se fierbe intr-un vas cu o cantitate mică de apă timp de 20-30 de minute, şi apoi laso să se răcească. Infuzia calduţă poate fi aplictă pe zona afectată sub formă de compres.

- Unguent antalgic. Acest unguent este foarte bun pentru durerile din spate, genunchi si alte articulaţii. Pentru prepararea ei se ia '50 grame de muştar uscat. Alcoolul -20mililitri, '50grame de camforă, 2 albuşuri de ou crude. Bateti ingredientele pînă ce amestecul va deveni de consistenţa unguentului. Aplicati unguentul pe 1-2 ore, apoi îndepărtaţi apoi excesul de unguent cu un burete umed sau cu o cîrpa si legaţivă cu un bandaj de lână zona afectată.

- Floarea de liliac a fost folosit cu succes pentru durerile de spate şi a articulatiilor. Pentru a face o infuzie, luaţi 0,5 păhare de flori de liliac, turnaţi peste ele 0,5 litri de votcă şi lasaţi amestecul timp de 7-12 zile la întuneric. Frecaţi cu infuzie locul dureros şi apoi legaţivă cu ceva cald.

- Rădăcina de ţelină. 2 kg de rădăcină de ţelină prelucraţi-o printr-o maşină de tocat şi amesteca-ţio într-un borcan de trei litri cu 1 kg de miere. Puneţi amestecul intr-un loc întunecat (nu în frigider) timp de 2 săptămâni. Trebuie să primiţi cîte o lingura de trei ori pe zi inainte de mese (până la o recuperare completă). Acest amestec este foarte neplacut la gust, dar ajută foarte mult, în radiculite şi o osteocondroza.

- Pentru a calma durerea în spate, de asemenea, ajută şi infuzie de coji de nuci de pin. Ia 200 de grame de coajă de nuci de pin turnaţi un litru de vodca şi lasaţi sa stea intr-un loc întunecos timp de 1 luna. Se ia de trei ori pe zi cîte 30 g cu 30 de minute înainte de mâncare.
.
Ce să nu facem în caz de dureri acute de spate.


1. În primele două zile de boală nu faceţi duş, baie, sau sauna .
2. Nu faceţi masaj manual al zonei de durere - vă va ajuta temporar, dar dupa 6:00, şi în special în dimineaţa, edemul va creşte şi va fi mai rău. ;
Trei. Nu ridicaţi greutăţi!
4. Evitaţi hipotermie!
5. Nu sta în picioare, sau pe şezut, mult timp!
6. Nu faceţi mişcări bruşte ale capului şi a corpului!
7. Nu utilizaţi aparatele din casa pentru întinderea coloanei vertebrale.
8. Nu primi medicamente fără să te consulţi cu medicul!

Respectarea strictă a sfaturilor de mai sus, vă vor ajuta să calmaţi durerea spinală, însă dacă ele nu vor da ameliorare; neapărat, consultaţi medicul neurolog; se poate că aveţi deja hernie de disc lombar.
Ion ISAC 
Комментарии
2012-03-04T16:27:00+01:00
110
-101
Очень полезная статья.Спасибо большое!
2012-03-20T23:13:00+01:00
114
-98
foarte bune sfaturi.Multumim!!Loading...

Recomandăm
“Farmacia Familiei” - pentru o familie fericita!
“Farmacia Familiei” este una dintre cele mai mari retele de Citește
Vaccinarea copiilor - "pentru" şi "contra"
Vaccinarea prevede programul de imunizare de rutina adoptată în fiecare Citește
Vaccinul înpotriva cancerului - mit sau realitate?
Cancerul - este o mare problemă timp de multe decenii. Potrivit OMS, în Citește
Cum vă puteţi proteja de herpes pe buze?
Herpesul este o infectie virala, care se manifesta pe piele (cel puţin - pe Citește

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten