TOTUL
Muzeul modei Galliera din Paris.
15.06.2012, 11:49
Mergînd la Paris veți putea vizita muzeul modei Galliera, care se află pe adresa: regiunea 16; Paris, Avenue Pierre 1er de Serbie, 10. Acest muzeu subliniază importanța și semnificația modei în acest oraș. Muzeul a fost deschis în 1977. Muzeul este situat în Palatul din secolul XIX, aparținând Ducesă Galliera.

Parisul este considerat capitala mondială a modei, iar Muzeul Galliera ilustrează istoria vieții oamenilor din lumea modei. În muzeu au loc expoziții temporare unde sînt expuse peste 90 000 de exponate din colecții memorabile care cuprind istoria a aproape trei secole.

Costume din secolul XVIII până în prezent, inclusiv hainele, a apartinut Marie-Antoinette, Ludovic al XVII și Împărăteasa Josephine, rochie lui Audrey Hepburn în filmul "micul dejun la Tiffany"  (1961); afişa colecţii de lider designeri de modă al XIX-lea și secolului XX, cum ar fi Balans′âga (Balenciaga), Pierre Balman (Pierre Balmain), Anne-Marie Beretta (Anne-Marie Beretta), Sonia Delaunay (Sonia Noted), Christian Dior (Christian Dior), Jacques Fath (Jacques Fath), Mariano Fortuny (Mariano Fortuny), Jean Paul Gaultier (Jean Paul Gaultier), Givenchy (Givenchy), Paco Rabanne (Paco Rabanne), Yves Saint Laurent (Yves Saint Laurent), Elsa Schiaparelli (Elsa Schiaparelli) și Elizabeth de Saintvil (Elisabeth de Senneville).

Este palpitant să urmărești mersul și progresul în domeniul modei. Din cele mai îndepărtate timpuri, moda s-a împletit cu alte fenomene precum arta, teatrul, știința și sociologia ceea ce adus la schimbarea modei, fapt care poate fi văzut doar la Paris. Muzeul modei din Paris nu este doar un centru de interes public, dar și unul din acele rare muzee care exercită o mare influență asupra culturii lumii contemporane.














 
Комментарии



Loading...
Recomandăm
Cum să realizăm o teză de licență reușită
Realizarea unei teze de licențăla oricetematică, indiferent de disciplină, Citește
10 лучших музеев Европы бесплатно
Большинство европейских музеев устанавливают свои тарифы на посещение, однако Citește
Сколько оставлять чаевых в Европе
Один из самых популярных вопросов, которые задают себе туристы в ресторанах - Citește
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten