TOTUL
Cum de vopsit ouăle
11.04.2012, 16:32

Foarte curând va fi celebrată una dintre cele mai preferate sărbători creştine – Paştele. Ouăle vopsite sunt simbolurile acestei sărbători minunate. Se obişnuieşte ca ouăle să fie servite la masă şi să se ofere drept cadou.


Oul reprezintă personificarea începutului vieţii. O mulţime de ceremonii se bazează pe această concepţie, toate aceste obiceiuri fiind păstrate până azi din cele mai vechi timpuri. De exemplu, până acum, în unele aşezări rurale, la construcţia unei case noi, pe fundament se pune un ou, pentru ca în casă să domnească prosperitatea şi pacea.

Există mai multe presupuneri despre modul cum a apărut obiceiul de a dărui şi a vopsi ouăle de Paşti. Legenda populară spune că,în ziua Învierii, Maria Magdalena a dăruit ouă lui Tiberius, zicând cuvintele: "Hristos a înviat!” Tiberius a răspuns: ”Acest lucru este imposibil, aşa cum este imposibil ca oul să devină roşu.” Şi s-a întâmplat un miracol: oul s-a colorat în roşu.

Istoricii prezentă o versiune mai realistă a originii acestui obicei frumos. Pe parcursul postului de 40 de zile, începând din ziua de miercuri din prima săptămână, este interzis de mâncat ouă. Dar găinile oricum făceau ouă, în ciuda oricăror reguli. Pentru ca ouăle nu se strice, oamenii le fierbeau mult timp. Şi pentru ca să nu încurce ouăle vechi cu cele mai proaspete, oamenii adăugau în apa în care fierbeau ouăle plante care conţin coloranţi naturali.

Cum de vopsit ouăle? Dezvăluim secretele

 

Pentru vopsirea ouălor se pot utiliza coloranţi alimentari sintetici sau naturali: coji de ceapă, frunze de mesteacăn, conopidă, sfeclă, etc.

Pentru ca ouăle să nu se spargă în timpul fierberii, ele trebuie ţinute aproximativ o oră la loc cald. În apa unde se vor fierbe ouăle, puteţi adăuga o lingură de sare.

Ouăle vor avea un aspect deosebit de original, dacă vor fi pictate într-un mod special – cu pete. Pentru a face acest lucru, trebuie să rostogoliţi ouăle umede în orez, apoi să le înfăşuraţi într-o bucată de tifon şi să legaţi cu aţă, pentru ca orezul să se lipească de ele. Apoi, ouăle se fierb în apă cu colorant special ca de obicei. Când veţi scoate oul şi veţi dezlega tifonul, în locurile în care era lipit orezul vor rămâne mici pete albe.

Înainte de fierbere, puteţi lega ouăle cu fire de aţă colorate. În acest mod se vor obţine ornamente interesante. Pentru ca ouăle vopsite să strălucească, acestea ar trebui să fie şterse bine şi apoi unse cu ulei de floarea soarelui.

Pentru ca vopseaua să se aplice echivalent pe toată suprafaţa, înainte de fierbere ştergeţi ouăle cu amestec de apă şi săpun sau cu alcool.

Ouăle de Paşti pot fi decorate în diferite moduri: pictate de mână, ornamentate cu diferite aplicaţii, se pot încleia cu mărgele şi pietre, se fac desene cu ceară, cu alte cuvinte, se dă frâu liber imaginaţiei. Este important de reţinut că sărbătoarea Paştelui este o sărbătoare a Reînvierii, iertării păcatelor, sărbătoarea bine-voinţei şi milosteniei. De fapt, nu este atât de important cu ce sunt vopsite oule. Principalul lucru este ca, atunci când oferiţi oul drept cadou, să oferiţi şi o parte din căldura sufletului celor apropiaţi şi dragi!


 
КомментарииLoading...

Recomandăm
Fettuccine
Fettuccine (it. Fettuccine, de la fettuccia-panglică) este un fel de pastă Citește
Două feluri de supă răcoritoare de vară
Supă rece de castraveți Este o supă de vară care se pregătește repede și Citește
Bisquit Cafe: dulcea sărbătoare a vieții!
Fiecare dintre noi știe că consumul de dulciuri duce la producerea de către Citește
Menta - secrete şi sfaturi.
Menta - aroma şi gustul acestei plante este cunoscut din copilărie tuturor. Citește

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten