TOTUL
Blestemul neamului Grimaldi – de ce plânge prinţesa de Monaco PARTEA 2
6.07.2011, 19:11
Partea 1: „De ce plânge prinţesa de Monaco” citiţi aici

Se spune că această istorie tristă a început într-o noapte de ianuarie a anului 1297. Atunci câţiva călugări au bătut la poarta castelului de Monaco, strâns de stânci la fâşia de doi kilometri a malului mediteranean, cerând adăpost de frig şi vânt. Genovezii miloşi au lăsat pribegii să intre în casă. Dar s-au pomenit că sub hainele de călugări oaspeţii ascundeau săbii şi armuri. Familia Grimaldi a luat Monaco de la genovezi şi a devenit conducători al acestui principat minuscul cu o suprafaţă de doar doi kilometri pătraţi. Însă pe acele timpuri tulbure o astfel de mişelie era un lucru firesc, de aceea poporul nu este supărat pe principi. Numai o femeie aşa şi nu a putut ierta. Acelaşi pseudocălugăr pe nume Rainier, care a devenit primul prinţ de Monaco, aflându-se în Olanda, a răpit-o pe frumoasa fată. El a batjocorit-o şi a abandonat-o. Însă această faptă nu a rămas nepedepsită, fata s-a dovedit a fi vrăjitoare. Ea l-a blestemat pe agresor strigând: „Nici unui dintre Grimaldi nu îi va fi sortit să cunoască fericirea în căsătorie!”.

De atunci aşa şi s-a obişnuit în familia nobilă Grimaldi – certuri, infidelitate, boli, morţi şi divorţuri.Грейс Келли и принц Альберт Nu e nevoie de lungi căutări a exemplelor. La mijlocul anilor ’50 ai secolului trecut prinţul Rainier al III-lea de Monaco s-a căsătorit cu actriţa Grace Kelly. Apropo, părinţii lui Rainer – încoronaţii Pierre şi Charlotte, au divorţat după câţiva ani de convieţuire cu un mare scandal.

Grace Kelly

Grace Kelly şi-a dat seama repede, că a căzut în capcană şi îşi găsea alinarea doar în copii – Albert, Caroline şi Stephanie. Soţul avea un caracter complicat şi crize persistente de depresie. Prinţul era irascibil şi încăpăţânat, putea cu uşurinţă să arunce cu un pahar în soţia sa, dacă coafura lui Grace, în opinia lui, era prea scurtă. Bineînţeles, Kelly a început să se lase copleşită de melancolie şi chiar să consume alcool. Într-un final, viaţa vedetei Hollywoodului s-a întrerupt la 13 septembrie 1982, când automobilul condus de prinţesa Grace s-a prăvălit în prăpastie la una din cotiturile montane. Medicii nu au putut salva prinţesa, iar Rainier nu s-a recăsătorit.
Prinţesa Caroline

Fiica lui Grace Kelly s-a grăbit să se căsătorească la 17 ani. Totuşi, Don Juan-ul parizian, Philipp Junot a abandonat-o după jumătate de an. A doua căsătorie a lui Caroline a fost mult mai de succes. Businessmanul italian Stefano Casiraghi i-a dăruit o viaţă senină şi trei copii minunaţi. Cuplul era fericit, până când Stefano nu a decedat pe iahtul său în timpul unei furtuni, practic, sub ochii soţiei. În plus, după moartea soţului s-a descoperit că el avea o amantă timp îndelungat. Câţiva ani nenorocita Caroline se afla într-o depresie profundă, din cauza stresului chiar a suferit de calviţie. Trăia departe de societate şi îşi ducea copiii la o şcoală simplă de ţară. Al treilea soţ al prinţesei a devenit prinţul de Hannover, Ernst-August. Dar şi aici Caroline a fost lovită de amar. În anul 2005, întocmai înainte de înmormântarea prinţului Rainier, Ernst-August a ajuns în stare de comă pe neaşteptate şi a fost dus la un spital local.
Prinţesa Stephanie
Mezina lui Rainier şi Grace a fost căsătorită de trei ori cu oameni de rând şi de trei ori a divorţat cu scandal. La treizeci de ani ea s-a logodit cu bodyguardul său, Daniel Ducruet, i-a născut doi copii şi… a divorţat după 18 luni de la căsătorie din cauza unor fotografii frivole, unde figura bărbăţelul dezgolit cu fotomodelul pe nume Philly.грейс келли и принц Альберт
Peste şase ani, în 1998 Stephanie a născut un copil, numele tatălui nu se afişează. După aceasta, asemenea tatălui său, pasionată de arta circului ea a s-a aruncat într-o aventură cu un conducător de elefanţi, iar apoi cu un acrobat portughez. Cu el şi s-a căsătorit.
Despre prinţul Albert şi aventurile lui amoroase am relatat anterior. Toată această mizerie conjugală l-a provocat pe prinţul Rainier al III-lea să introducă modificări în articolul zece al constituţiei statului său. Acum nu doar fiii, ci şi fiicele domnitorilor de Monaco au primit dreptul de moştenire a tronului, în funcţie de vârstă. Şi primii, şi cele din urmă pot transmite opţional acest drept copiilor săi. Altfel, fără moştenitori Monaco riscă să treacă sub jurisdicţia Franţei – acestea sânt obligaţiunile statutar-constituţionale ale statului pitic în faţa ţării vecine.
Astfel, aruncând o privire asupra istoriei oraşului Grimaldi devine clar de ce noua prinţesă de Monaco plângea atât de amarnic la propria nuntă.

Autor: Irina Hibina
 
КомментарииLoading...
Recomandăm
Cum să realizăm o teză de licență reușită
Realizarea unei teze de licențăla oricetematică, indiferent de disciplină, Citește
Toate suvenirele vorbesc despre Moldova
Dacă vreţi să mergeţi peste hotare şi nicidecum nu dispuneţi de timp pentru Citește
Helloween
Sărbătoarea mistică a Helloween-ului în fiecare an capătă tot mai multă Citește
Alimentaţia sportivă: Creatina
Ce este creatina şi la ce foloseşte acest produs? Înainte de a răspunde Citește

Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten