TOTUL

Chirtoacă declară că taxa locală pentru șoferii din Chișinău va fi aprobată în curând


Lu. 2 Aprilie, 2012  | unimedia

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă declară că în curând pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău va apare proiectul cu privire la introducerea taxei locale pentru șoferii din Capitală. Potrivi sursei, este un subiect despre care se discută din toamnă, iar acesta ar urma să fie implementat în acest an.  

„Cu privire la taxa locală: În prezent un șofer achită în medie 400 de lei pentru fondul rutier național. Ne propunem să introducem o taxă cu aceeași valoare și pentru municipiul Chișinău”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei emisiuni la N4.

Acesta spune că din cei 80 de milioane de lei adunați în fiecare an în fondul rutier, circa 40 mln ajung în bugetul Capitalei (50%). Chirtoacă spune că odată cu instituirea taxei locale, în bugetul Capitalei ar ajunge de la 120 la 150 mln lei anual, bani care vor fi utilizați doar pentru reparația și întreținerea drumurilor. Edilul spune că pentru reparația tuturor drumurilor din municipiu este nevoie de cca 5 miliarde de lei.

„Un om din Chișinău va trebui să plătească cca 800 de lei. Poate ar părea cam mult, dar când calculezi că pe microbuz trebuie să cheltui în fiecare zi câte 6-10 lei, atunci iese chiar mai ieftin. La o nuntă, cumătrie dăm câte 100 sau 200 de euro. Putem să plătim și aici. Proiectul este pe ordinea de zi a Consiliului. Urmează să fie aprobat”, a conchis edilul.

UNIMEDIA amintește că la începutul lunii octombrie 2011 a fost depus un demers la Parlamentul Republicii Moldova prin care s-a solicitat modificarea Codului fiscal și ca la aprobarea politicii fiscale să fie introdus un nou fond rutier în municipiul Chișinău. Potrivit primarului, asta este unica soluție pentru ca în Capitală să existe drumuri mai bune fără ca municipalitatea să împrumute bani. Acesta spune că, decât șoferii să plătească mii de lei la service, mai bine să achite o taxa mai mare, dar să aibă parte și de drumuri mai bune. În decembrie 2011, Parlamentul a votat propunerea Primăriei Chișinău.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Chirtoacă declară că taxa locală pentru șoferii din Chișinău va fi aprobată în curând
Chirtoacă declară că taxa locală pentru șoferii din Chișinău va fi aprobată în curând
Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă declară că în curând pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău va apare proiectul cu privire la introducerea taxei locale...
2.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten