TOTUL

(doc) Scandal pe strada Ciocârliei din Capitală


Ma. 3 Aprilie, 2012  | unimedia

Nemulțumiri și nervi întinși la maxim pe str. Ciocârliei din Capitală. O firmă de construcții se află în litigiu cu mai mulți locuitori din zonă, asta deoarece sunt împotrivă ca primii să ridice aici blocuri de locuit. Potrivit lor, zona e pentru case de locuit. 

Totul a început cu câțiva ani în urmă, atunci când în cartierul rezidențial din str. Ciocârliei a apărut un bloc de locuit modern, cu 6 etaje, unde m2 costă cca 1000 euro. Solicitați de UNIMEDIA să explice de unde a apărut autorizația de construcție, toți dau din umeri: locuitorii spun că această construcție este ilegală, constructorii spun că toate întrebările trebuie adresate Primăriei Chișinău, Radu Blaj (arhitect-șef interimar) ne-a direcționat la fostul său șef - Vladimir Modârcă.

Nemulțumiți că firmele de construcții dau buzna aici, locuitorii cu case pe pământ au acționat firma (INAMSTRO) în judecată. Ulterior, aceasta a recurs la înțelegeri cu fiecare locuitor în parte.

Într-un final, cele două părți au făcut armistițiu: firma urma să contruiască drumul, canalizarea în zonă și se angaja să nu mai facă construcții pe acel perimetru. Totodată, potrivit companiei, aceasta ar fi plătit bani locuitorilor pentru ca aceștia să accepte tranzacția de împăcare. Ultimii spun că nu au primit nimic.

Apele s-au liniștiti până recent, atunci când firma a achiziționat și alte terenuri din preajmă. Constructorii sunt hotărâți să ridice și alte blocuri cu câteva etaje „pentru a permite și oamenilor simpli să trăiască într-o zonă rezidențială”. Și de această dată, locuitorii au amenințat iar firma că o acționează în judecată. Reprezentanții companiei de construcții spun că de această dată nu vor mai recurge la înțelegeri cu locuitorii, ci vor obține toate autorizațiile necesare de la Primăria Chișinău. „Milionarii din str. Ciocârlia ne spun să ne ducem să construim la Durlești. Altcineva nu poate să mai construiască aici. Aici locuiesc procurori, directorul de la Sheriff, da...nu toți sunt milionari, mai sunt și oameni simpli”, spune ironic directorul financiar INAMSTRO.

La 6 februarie 2012, Direcția Arhitectură și Urbanism din cadrul Capitalei, a menționat într-o scrisoare că firma INAMSTRO nu va primi certificatul de urbanism pentru a porni construcțiile în zonă.Ulterior, într-o altă scrisoare din 13 martie 2012, același arhitect-șef interimar al Capitalei, Radu Blaj, lasă loc de interpretări. „A fost perfectat proiectul certificatului de urbanism pentru proiectarea unei case[...], care va fi examinat și după caz va fi contrasmenat după prezentarea studiului de prefezabilitate”, se menționează în text.


Potrivit lui Blaj, decizia finală pe acest caz va fi luată în cadrul unui consiliul urbanistic municipal, la care agentul economic își va expune lucrarea. „Totul va fi decis de specialiștii din domeniu”, a conchis sursa.

Precizăm că la venirea echipei noastre de filmare pe str. Ciocârlia (n. red. reportaj filmat Duminică, 1 aprilie 2012), unul dintre reprezentanții firmei de construcții a exclamat: „Dacă milionarii de pe str. Ciocârliei, după ce au primit refuz de la instanțele de judecată, de la Procuratură,  încearcă să-și facă dreptate cu televiziunea, atunci înseamnă că în țara asta lucrurile se schimbă spre bine!”.

Priveliște din zonă:


 Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(doc) Scandal pe strada Ciocârliei din Capitală
(doc) Scandal pe strada Ciocârliei din Capitală
Nemulțumiri și nervi întinși la maxim pe str. Ciocârliei din Capitală. O firmă de construcții se află în litigiu cu mai mulți locuitori din zonă, asta deoarece...
3.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten