TOTUL

În Orhei a fost inaugurat Centru de Tomografie Computerizată


Mi. 18 Aprilie, 2012  | unimedia

La Spitalul raional Orhei a fost lansat, ieri, 17 aprilie, cel mai performant „Centru de Tomografie Computerizată”. Acesta reprezintă primul Parteneriat Public-Privat (PPP) real lansat în domeniul sănătății cu privire la diagnosticarea prin tomografie computerizată, transmite serviciul de presă al Guvernului.

Locuitorii din nordul Republicii și din raionul Orhei nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la Chișinău pentru a se consulta prin tomografie computerizată.

În context, ministrul Sănătății, Andrei Usatîi a specificat că la inaugurarea oficială a Centrului au fost invitați directorii altor spitale din țară pentru a prelua experiența în vederea apropierii serviciilor de investigații medicale performante de locul de trai al pacienților. De asemenea, pacienţi nu vor plăti pentru examinările medicale respective, acestea fiind asigurate în cadrul unui program al CNAM, în baza poliţei de asigurare medicală.

Compania „Euroclinic” a investi în cadrul proiectului circa 9 milioane lei, dintre care aproximativ 2 milioane pentru reparaţia capitală a clădirii şi 6 milioane lei pentru procurarea utilajului medical.

Potrivit reprezentantului „Euroclinic”, Tudor Ceaicovschi, personalul Centrului a fost instruit în străinătate, iar responsabilitatea pentru serviciile presate aparţine companiei respective. Totodată, Centrul mai este dotat cu un mamograf și ortopantomograf.

  
Proiectul a fost realizat sub conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Proprietăţii Publice a Ministerului Economiei, pe parcursul unui an (15 aprilie 2011-4 aprilie 2012). 
 


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
În Orhei a fost inaugurat Centru de Tomografie Computerizată
În Orhei a fost inaugurat Centru de Tomografie Computerizată
La Spitalul raional Orhei a fost lansat, ieri, 17 aprilie, cel mai performant „Centru de Tomografie Computerizată”. Acesta reprezintă primul Parteneriat ...
18.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten