TOTUL

Victor Şelin: cinematografele nu vor supravieţui fără publicitate


Joi. 19 Aprilie, 2012  | noi

Reprezentanţii afacerii de cinematografe sînt surprinşi de noul proiect de lege al Guvernului şi nu consideră că publicitatea ar încălca drepturile spectatorilor. "Publicul are dreptul să vină la cinema exact la începutul filmului şi să evite vizionarea publicităţii. Nimeni nu are dreptul să stabilească reguli şi să reglementeze activitatea unei instituţii private", a declarat pentru Noi.md proprietarul reţelei de cinematografe "Patria", Victor Şelin.
 
Şelin susţine, de asemenea, că cinematografele nu vor putea supravieţui fără publicitate. Potrivit lui, demonstrarea filmelor fără publicitate nu este justificată din punct de vedere comercial, astfel, distribuitorii fiind obligaţi să caute forme de afaceri şi să cîştige bani prin prestarea altor servicii, pentru a nu majora preţurile la bilete şi a asigura existenţa cinematografelor.
 
Victor Şelin consideră că interzicerea publicităţii, desigur, va avea un impact asupra preţurilor la bilete, care şi aşa sînt scumpe în Moldova din cauza politicii fiscale. "În nici o ţară din UE nu există o rată de 20% a TVA-ului pe demonstrarea filmelor. În cele mai dezvoltate state, aceasta este de 7%, în majoritatea ţărilor de 0%, iar la noi – 20%. Mai mult ca atît, în Moldova se percepe o altă taxă de 10% pe proprietate intelectuală. "Din cauza nerentabilităţii, am fost nevoiţi să închidem cinematografe la Ungheni şi Cahul".
 
De asemenea, potrivit celor menţionate de Şelin, în cazul în care Parlamentul va adopta proiectul în cauză, distribuitorii vor avea numai două opţiuni - fie să majoreze semnificativ preţurile, fie să închidă cinematografe dacă cumpărătorii nu îşi vor putea permite să cumpere bilete.
 
Astăzi, Guvernului Moldovei s-a decis să interzică publicitatea în cinematografe, înainte şi după demonstrarea filmului.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Victor Şelin: cinematografele nu vor supravieţui fără publicitate
Victor Şelin: cinematografele nu vor supravieţui fără publicitate
Reprezentanţii afacerii de cinematografe sînt surprinşi de noul proiect de lege al Guvernului şi nu consideră că publicitatea ar încălca drepturile spectatorilor....
19.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten