TOTUL

Sturza: Creșterea economică cu 5% - o conservare a înapoierii și sărăciei


Lu. 23 Aprilie, 2012  | unimedia

„Aș fi primul care ar vota împotriva unui Guvern care propune o creștere economică a ţării la nivelul de 3%. Eu nu am nevoie de astfel de Executiv. Iar 5% este o conservare a înapoierii și sărăciei”. Declarațai aparține fostului prim-ministru Ion Sturza și a fost lansată în cadrul unei mese rotunde organizate de ziarul „Kişiniovski obozrevateli” şi site-ul noi.md.

În context, fostul premier a afirmat că Guvernul trebuie să fie foarte ambițios pentru ca să atingă o creștere economică minimă pentru a scoate economia țării din cercul vicios și această creștere trebuie să fie de 8-10% anual.

La rândul său, viceprim-ministrul şi ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a numit această prognoză „optimistă”, deşi nu demult ea era „nominală”. „Ne-am reconsiderat previziunile de creştere economică de două ori şi acum, spre regret, suntem la etapa când cifra noastră de creştere economică este de 3,5% în 2012”, a spus ministrul, citat de noi.md.

UNIMEDIA amintește că săptămâna trecută Guvernul a aprobat Planul său de acţiuni pentru anii 2012-2015. Astfel, Executivul își propune până în anul 2015 o creştere economică anuală cu 5%.

Totodată, potrivit ultimului raport al Fondului Monetar Internaţional despre evoluţia economiei mondiale World Economic Outlook, economia RM va creşte în anul 2012 cu 3,5%, iar în 2013 - cu 4,5%.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Sturza: Creșterea economică cu 5% - o conservare a înapoierii și sărăciei
Sturza: Creșterea economică cu 5% - o conservare a înapoierii și sărăciei
„Aș fi primul care ar vota împotriva unui Guvern care propune o creștere economică a ţării la nivelul de 3%. Eu nu am nevoie de astfel de Executiv. Iar 5% este o...
23.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten