TOTUL

Ziua de 24 aprilie în istorie


Ma. 24 Aprilie, 2012  | totul

S-a născut: Actriţa şi cîntăreaţa Barbra Sreisand; actorul Iurii Cernov; modelierul Jean Paul Gaultier; actriţa Oxana Ohlobîstina.
Evenimente: Ziua internaţională a solidarităţii tinerilor. În 1833, în SUA a fost patentată apa carbogazoasă. În 1962 a avut loc prima emisiune televizată cu legătură prin sputnik.

În anul 1942 s-a născut Barbra Streisand, cîntăreaţă şi actriţă americană, compozitoare, regizoare, producător şi personalitate politică. Streisand este considerată una dintre cele mai de success femei ale show-businessului contemporan. Este unica interpretă care care se clasează în fruntea topului Billboard cu albumele sale pe parcursul a déjà cincizeci de ani. A vîndut peste 145 mln de albume. Mai mult decît atît, Barbra este deţinătoarea a două premii ,,Oscar” pentru ,,cea mai bună actriţă” şi ,,cea mai originală piesă”, premiul ,,Emmy”, ,,Grammy” şi ,,Golden Globe”.

În anul 1949 se naşte Iurii Cernov, actor rus de teatru şi film. Cernov a debutat în filmul ,,Să ajungem pînă luni”. A fost întărit de către regizorul V. Motîli pentru rolul lui Petruha din filmul ,,Soarele alb al pustiului”, dar a ales calea circului. La momentul actual actorul eset implicat în filmările emisiunilor umoristice ,,Fitili” şi ,,Eralaş” şi este unul din prezentatorii emisiunii pentru copii ,,Noapte bună, copilaşi!” . Lucrează activ pentru Asociaţia invalizilor, publică cărţi şi predă la Institutul de Artă Populară.

În anul 1952
s-a născut Jean Paul Gaultier, modelier francez, preşedintele propriei case de modă şi a companiei ,, Jean Paul Gaultier” S.A. Este curios faptul că Gaultie nu are studii în domeniu, dar în tinere trimitea schiţele sale pe la renumitele case de mode din Paris, iar la 18 ani a fost invitat să lucreze în casa de mode a lui Pierre Cardin. În 1976 Jean Paul a creat prima sale colecţie, iar mai tîrziu a elaborat propriul stil provocator care i-a adus faima internaţională. În 2010 a fost desemnat preşedinte al casei de mode şi companiei ,,Jean Paul Gaultier” . Acum este responsabil nu doar de crearea noilor colecţii, dar şi de management.

În anul 1973
vede lumina zilei Oxana Ohlobîstina, actriţă de origine rusă, scenarist. Primul său rol a fost jucat în 1987 în filmul ,,Katenka”. Apoi au urmat rolul din ,,Accident-fiica unui poliţist” care i-a dus succes şi aprecierea publicului. După ce Oxana s-a căsătorit cu controversatul regizor Ivan Ohlobîstin au făcut un scenariu comun pentru filmul ,,Maximilian”. Actriţa şi-a susţinut soţul atunci cînd acesta a hotărît să devină preot, a cceptat ideea şia devenit preoteasă. Celebrul cuplu are şase copii.

Calendarul popular: Antip.
Antip este cel care alină durerile de dinţi, el ajută celor surzi, orbi şi celori cu dureri de cap.

Sărbătoriţii: Antip, Ion, Iacob.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ziua de 24 aprilie în istorie
Ziua de 24 aprilie în istorie
S-a născut: Actriţa şi cîntăreaţa Barbra Sreisand; actorul Iurii Cernov; modelierul Jean Paul Gaultier; actriţa Oxana Ohlobîstina. Evenimente: Ziua internaţională a...
24.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten