TOTUL

Germania are nevoie de 200 000 de muncitori de import


Ma. 24 Aprilie, 2012  | unimedia

 

Germania are nevoie de aproximativ 200.000 de imigranţi în plus pe an pentru a-şi compensa declinul demografic şi a-şi susţine creşterea, estimează Bundesbank în raportul său lunar publicat luni, 23 aprilie.

 

Potrivit Bundesbank, acest aport regulat de mână de lucru străină ar urma să fie asociat unor reforme vizând prelungirea duratei vieţii active şi facilitarea vieţii profesionale a persoanelor care au copii în îngrijire, notează AFP citat de economica.rtv.net

Germania a prevăzut deja mărirea vârstei de pensionare la 67 de ani şi face eforturi pentru a atrage tot mai mulţi imigranţi, mai ales calificaţi, între care ingineri, informaticieni sau infirmiere.

Această ţară a primit anul trecut 177.300 de imigranţi, majoritatea din Europa Centrală şi de Est, ceea ce reprezintă o creştere de 2,6% în raport cu anul 2010, cea mai mare creştere din ultimii 15 ani. Germania numără peste 10,6 milioane de imigranţi, la o populaţie totală de 81,7 miilioane în 2010, potrivit institutului federal de statistică, Destatis.

Potrivit estimărilor demografice, proporţia persoanelor cu vârsta de cel puţin 65 de ani va trece de la 20% (în prezent) la 34% în 2060.

Pentru a compensa declinul demografic şi a susţine creşterea producţiei economice, va fi nevoie de o mai mare productivitate, investiţii menţinute la un înalt nivel şi un puternic grad de inovare şi de progres tehnic, adaugă Bundesbank.

 

 Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Germania are nevoie de 200 000 de muncitori de import
Germania are nevoie de 200 000 de muncitori de import
  Germania are nevoie de aproximativ 200.000 de imigranţi în plus pe an pentru a-şi compensa declinul demografic şi a-şi susţine creşterea, estimează Bundesbank...
24.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten