TOTUL

Ziua de 29 aprilie în istorie


Sîm. 28 Aprilie, 2012  | totul

Ziua internaţională a dansului.
S-a născut: actriţa Larisa Udovicenko; actriţa Michelle Pfeiffer; actriţa Uma Turman; cîntăreaţa Linda.
Evenimente: în 2011 a avut loc nunta ducesei Catherine Elisabeth de Cambridge şi a ducelui William de Cambridge. În 1982 populaţia Chinei a depăşit un miliard.

Ziua internaţională a dansului. Este o zi dedicată tuturor tipurilor de dans şi a fost înfiinţată de Asociaţia internaţională a dansului de la UNESCO în 1982. Această dată a fost propusă de către balerinul, pedagogul şi coregraful P.A. Gusev în amintirea zilei de naştere a balerinului francez, reformatorului şi a teoreticianului Jean-Georges Noverre. Anual în această zi au loc decernările premiului pentru balet elaborat de Asociaţia internaţională a coregrafilor în 1991.

În anul 1955 s-a născut actriţa de teatru şi film Larisa Udovicenko. Fiind elevă în clasa a noua a debutat în scurtmetrajul regizorului Alexandr Pavlovskii ,,Fericitul Kukuşkin”. Mai tîrziu actriţa apare în filmele aceluiaşi regizor: ,,Naiba să ne ia!” şi ,,Un copil în noiembrie”. Primul său rol important a fost jucat în 1974 în pelicula lui Serghei Gherasimov ,,Fiice şi mame”. Larisa are peste 120 de roluri în film. Cu adevărat renumită a devenit după rolul din ,,Locul întîlnirii nu poate fi schimbat”.

În anul 1958 vede lumina zilei actriţa americană Michelle Pfeiffer. După victoria la concursul de frumuseţe ,,Miss regiunea Orange” Pfeiffer a debutat în televiziune, mai întîi apare în spoturi publicitare, iar apoi în serialul ,,Delta House”. Filmele care au făcut-o renumită au fost ,,Faţa cu cicatrice” cu Al Pacino în rolul principal şi ,,Vrăjitoarele din Eastwin” în care Michelle a jucat unul din rolurile principale. La momentul actual Michelle este una dintre cele mai frumoase actriţe din lume, iar ziarul ,,Times” a numit-a ,, fermecătoare”, iar ,,Harper Bazar” a clasat-o printre cele mai frumoase zece femei din lume.

În anul 1970 se naşte actriţa americană Una Turman. Cariera actriţei nu s-a bucurat de succes la început. La începuturi actriţa îşi gîştiga existenţa spălînd vase şi făcînd modeling. Regizorii au observat-o abia după rolul episodic din filmul ,,Aventurile lui Munchausen”. Celebritatea a venit abia după apariţia filmului ,,Henry şi June” în care a jucat rolul soţiei scriitorului Henry Miller. După difuzarea pe ecrane a acestui film Uma a fost numită ,,sex bimbol al inteligenţimii”. Uma a fost nominalizată la Oscar şi a căpătat statutul de vedetă după rolul din ,,Cronica criminală”.

În anul 1977
se naşte cîntăreaţa Svetlana Gaiman, cunoscută după pseudonimul Linda. Stilul său este considerat un trip-hop. La început piesele sale erau compuse de către Maxim Fadeev. După ce au încheiat colaborarea, Linda a început să scrie singur piesele, colaborînd în acelaşi timp cu autori precum: Evghenii Pozdneakov, Mara şi Liubaşa. Cîntăreaţa a vîndut peste 3 mln de albume în Rusia. Din 2008 şi pînă în prezent Linda trăieşte în Grecia şi cîntă în trupa ,,Bloody Faeries”.

Calendarul popular:
Irina. În această zi se sădeşte varza şi castraveţii. Arinul se acoperă cu flori şi apele inundă malurile.
Sărbătoriţii: Vasilisa, Galina, Irina, Leonid, Mihail, Nica, Pavel, Timofei.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
 Ziua de 29 aprilie în istorie
Ziua de 29 aprilie în istorie
Ziua internaţională a dansului. S-a născut: actriţa Larisa Udovicenko; actriţa Michelle Pfeiffer; actriţa Uma Turman; cîntăreaţa Linda. Evenimente: în 2011 a avut loc...
28.04.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten