TOTUL

Ziua de 5 mai în istorie


Sîm. 5 Mai, 2012  | totul

Ziua internațională a luptei pentru drepturile invalizilor.
Ziua internațională a Moașelor.

S-a născut: cîntăreața de operă Maria Bieșu; actorul Iurii Nazarov; cîntăreața Irina Saltîkova; actorul Siege Stallone.
Evenimente:  În 1949 a fost creat Consiliul European. În 1951, în Marea Britanie a fost demonstrat primul calculator, creat special pentru jocuri. În 1956, la Tokio se desfășoară primul campionat la Judo.

În anul 1937 vede lumina zilei Iurii Nazarov, actor rus de teatru și film. Debutul său pe marile ecrane a avut loc în filmul istorico-biografic a lui Serghei Iutkevici ,,Povestiri despre Lenin”. Primul său rol important se consideră cel al căpitanului Novikov din filmul lui Leonid Saakov ,,Ultimele poze”. Una dintre cele mai reușite apariții ale sale a fost cea din capodopera ,,Andrei Rubleov” a genialului regizor Andrei Tarkovskii. Este de menționat și rolul din filmul epocii de perestroikă ,,Micuța Vera”, în care l-a interpretat impecabil pe tatăl eroinei.

În anul 1966 s-a născut Irina Saltîkova, cîntăreața de estradă și actriță de origine rusă. Cariera sa a începu imediat după ce l-a cunoscut pe viitorul său soț-Viktor Saltîkov și a aparițiilor în varieteurile din restaurante. După anumite neplăceri la serviciu și în viața personală, Irina a hotărît că vrea să devină cîntăreață. Pentru lansarea primului album a jertfit cu apartamentul din Moskova și bijuteriile pe care le avea. A lansat albumul ,,Serîe glaza”, care a luat locul doi în topul vînzărilor din 1995, după cel al Alei Pugaciova. Mai tîrziu cîntăreața apare pe coperta revistei ,,Playboy” și își continuă cu succes cariera solo. La momentul actual, Saltîkova este proprietara Casei de frumusețe și stil ,,Irina Saltîkova”, care se ocută de fabricarea hainelor din tricotaj, blană și piele.

În anul 1976, la Los-Angeles se naște viitorul actor Seige Stallone, fiul renumitului Silvester Stallone. Primul său rol a fost jucat la vîrsta de 14 ani, în filmul ,,Rocky 5”. Apoi apare în ,,Sortit”, ,,Lumina zilei”, ,,Anatomia violenței”. Ultimul său rol a fost interpreta în 2006 în thrillerul ,,Moskova zero”. Seige Stallone preferă să se filmeze în drame, detective, thrillere și filme horror. La momentul actual actorul trăiește și lucrează în SUA.

Calendarul popular: Luca. În această yi se sădește ceapa. Luna mai începe cu zile călduroase.
Sărbătoriții: Vitalie, Vsevolod, Gavril, Dumitru, Luca, Platon, Tudor.
Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ziua de 5 mai în istorie
Ziua de 5 mai în istorie
Ziua internațională a luptei pentru drepturile invalizilor. Ziua internațională a Moașelor. S-a născut: cîntăreața de operă Maria Bieșu; actorul Iurii Nazarov;...
5.05.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten