TOTUL

Șeful Direcţiei Combatere a Crimei Organizate a fost demis pentru incidentul de la vama Leușeni


Sîm. 5 Mai, 2012  | unimedia

Prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Alexei Roibu, pentru încălcările comise la punctul de trecere a frontierei „Leuşeni-Albiţa”, la 3 aprilie, şeful Direcţiei Combatere a Crimei Organizate a fost a fost demis din funcție, iar alţi 3 angajaţi, implicaţi în acest caz, au fost sacţionaţi cu mustrare aspră.

Potrivit MAI, la 4 mai a fost a fost finalizată ancheta de serviciu, iniţiată pe marginea cazului de intervenție a polițiștilor în autocarul care a intrat pe 3 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, s-a constatat că încălcările înregistrate la vama Leușeni se datorează lipsei de coordonare a acțiunilor şefului Direcţiei Combatere a Crimei Organizate, a Direcţiei Generale Servicii Operative a Departamentului Poliţie.

 

Ministerul de Interne a constatat lipsa de control asupra colaboratorilor poliției care au utilizat arme de foc pe timp de noapte în procesul de efectuare a acțiunilor operative și de urmărire penală, ceea ce a adus la nerespectarea legislației. 

În context, a fost atenționată conducerea Departamentului Poliție și a Direcției Generale Servicii Operative asupra asigurării unui control riguros, în ceea ce ţine de respectarea, de către angajaţii poliției, a drepturilor cetățenilor.

UNIMEDIA amintește că la 3 aprilie, peste 30 de moldoveni care au sosit din Italia au fost întâmpinați la vama Leușeni de polițiști înarmați. Aceștia au escortat persoanele până în oraș din motiv că în autocar ar fi fost droguri.

Ulterior, consilierul ministrului de Interne, Eugeniu Onică, a declarat că că autocarul a fost reținut, după ce a fost pornită o cauză penală în baza articolului 248 - „Contrabandă”. Într-un colet din autocar au fost depistate 10 pastile de  tranchilizant „Lorazepam”, iar în alte 25 de colete - 5 000 de euro, care nu au fost declarate la vamă.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Șeful Direcţiei Combatere a Crimei Organizate a fost demis pentru incidentul de la vama Leușeni
Șeful Direcţiei Combatere a Crimei Organizate a fost demis pentru incidentul de la vama Leușeni
Prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, Alexei Roibu, pentru încălcările comise la punctul de trecere a frontierei „Leuşeni-Albiţa”, la 3 aprilie, şeful...
5.05.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten