TOTUL

Ziua de 6 mai în istorie


Dum. 6 Mai, 2012  | totul

S-a născut: muzicianul Maxim Fadeev; actorul Vladimir Etus; actorul si regizorul George Clooney.
Evenimente: în 1833, în SUA a fost fabricat primul plug de otel. În 1872, în Anglia este creată Cupa fotbalistică. În 1942, pe stadionul ,,Dinamo” din Leningradul asediat are loc cun meci de fotbal. În 1986 a fost anuntată avaria de la statia atomică din Cernobîl.

În anul 1933 a plecat în nefiintă, chinezul longeviv Le Tiniun care a trăit 256 de ani. Mare parte a vietii chinezul a trăit-o în munti, culegînd ierburi de leac si descoperind secretele longevitătii.Conform unor date acesta ar fi avut 200 de copii si 24 de sotii, ultima rămînînd văduvă. În anul 1933 rudele si copiii lui Le au fost intervievati, iar acestia spun că atîta timp cît si-l aduc aminte acesta a fost bătrîn, iar altii spun că Le a prietenit cu buneii lor. Cu toate acestea, secretul longevitătii sale nu a fost descoperit nici pînă în prezent, iar nouă nu ne rămîne decît să credem sau nu dacă a putut un om să trăiască mai mult de două secole.

În anul 1922
s-a născut Vladimir Etus, un renumit actor de teatru si film, profesor, veteran al celui de-al doilea război mondial. Primul său rol a fost interpretat în filmul istoric al lui Mihail Romma ,,Amiralul Usakov”. Un succes deosebit i l-a adus rolul lui Saahov si filmul legendar ,,Prizoniera din Caucaz”. După acest rol Etus a devenit erou national în Caucaz si nu numai. Alte filme de succes cu participarea sa sînt: ,,Douăsprezece scaune”, ,,Ivan Vasilievici îsi schimbă profesia”. Copiii si-l aduc aminte cu drag de Vladimir Etus datorită rolului lui Karabas Barabas din ,,Aventurile lui Buratino”.

În anul 1961
a văzut lumina zilei George Clooney, actor american, regizor, producător si scenarist. Primul său rol important a fost jucat în serialul ,,Urgenta”. Iesirea pe arena internatională a fost rolul secundar din comedia ,,Roseanne”. În 2001, Clooney împreună cu regizorul Steven Spielberg au început lucrul asupra filmului ,,Cei 11 prieteni ai lui Ocean”. Acest film este si pînă în prezent cel mai de succes film din punct de vedere comercial din cariera lui Clooney, cîstigînd peste 444 mln dolari în întreaga lume. Pe lîngă activitatea actoricească, George Clooney este de multi ani imaginea mărcii de ceasuri ,,Omega”.

În anul 1968 s-a născut Maxim fadeev, producător muzical, compozitor, regizor, interpret. Muzica l-a pasionat încă din copilărie. Cariera sa a început cu aranjamentul muzical si colaborarea cu asa celebrităti precum: L.Dolina, valeria, Leontiev, Malejik. În anul 1993 începe colaborarea dintre Fadeev si cîntăreata Linda, care i-a adus producătorului un succes deosebit. Mai tîrziu Fadeev descoperă asemenea talente precum: Elena Temnikova, Iulia Saviceva, Irakli, Narciss Pier, trupele ,,Serebro”, ,,Total” si ,,Monokini”.

Calendarul popular: Egor, Ziua lui Iurie. În vechime se spunea că Egor începe primăvara, iar Ilie-vara.
Sărbătoritii: Alexandru, Anatolie, Afanasie, Valeriu, Valeria, Gheorghe, Igor, Ion, Iurie.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ziua de 6 mai în istorie
Ziua de 6 mai în istorie
S-a născut: muzicianul Maxim Fadeev; actorul Vladimir Etus; actorul si regizorul George Clooney. Evenimente: în 1833, în SUA a fost fabricat primul plug de otel....
6.05.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten