TOTUL

Soţia lui Gheorghe Duca: „Atunci cînd am fost numită rector al Universităţii AŞM, bîrfele nu mă mai deranjau”


Lu. 21 Mai, 2012  | tribuna

Maria Duca, soţia Preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, ocupă funcţia de rector al Universităţii AŞM din anul 2009. Deşi nu-i este uşor, ea spune că, atunci cînd a preluat această funcţie, bîrfele nu o mai deranjau.

Într-un interviu acordat reporterului TRIBUNA, Maria Duca a spus că a fost susţinută la funcţia de rector de membrii AŞM.

”Au avut loc mai multe ședințe de lucru, în cadrul cărora am discutat metodologia de organizare, principiile, strategia de dezvoltarea a universității. Și eu, întrucît veneam din acest domeniu, pentru că am lucrat 14 ani în calitate de șef de catedră și 20 de ani în domeniul învățămîntului, am prezentat propuneri constructive şi am fost desemnată drept cea mai bună. Nu a fost decizia domnului Duca. A fost decizia membrilor Comisiei de concurs”, spune soţia Preşedintelui AŞM.

Ea mai afrimă că, „la vîrsta cînd a fost numită în funcţie, bîrfele nu o mai deranjau, deoarece o viață întreagă a stat și şi-a căutat de treabă, indiferent cu ce s-a ocupat soţul său”.

”Pentru că el, înainte de ajunge la AŞM, a ocupat mai multe posturi. Eu mi-am început activitatea odată cu dînsul: el – șef de catedră și eu șef de catedră. Acasă discutăm despre problemele de la lucru, însă aceasta nu este motiv de ceartă. Noi ne împăcăm foarte bine”, precizează Maria Duca.

Maria Duca, soția lui Gheorghe Duca, Președintele Academiei de științe a Moldovei, a absolvit în anul 1973, cu medalie de aur, şcoala nr. 2 din or. Sîngerei. Ulterior, a studiat la Institutul Agricol din Chişinău, iar în 1982 a finisat studiile de doctorat, la specialitatea genetica plantelor, în cadrul I.U.C.Ş.F. «N. I. Vavilov» din Sankt Petersburg, Rusia. A activat mai mulți ani în calitate de profesor universitar, iar în 2009 a devenit rector al Universităţii Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova. Maria Duca deține Premiul de Stat pentru Tineret în domeniul Ştiinţei şi Tehnicii din Republica Moldova și medalia „Om emerit” în ştiinţă. Famila Duca are doi copii.

Oxana MititeluLexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Soţia lui Gheorghe Duca: „Atunci cînd am fost numită rector al Universităţii AŞM, bîrfele nu mă mai deranjau”
Soţia lui Gheorghe Duca: „Atunci cînd am fost numită rector al Universităţii AŞM, bîrfele nu mă mai deranjau”
Maria Duca, soţia Preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, ocupă funcţia de rector al Universităţii AŞM din anul 2009. Deşi nu-i este uşor, ea spune că,...
21.05.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten