TOTUL

(video) Injecţia fără ac, inventată de specialiştii MIT


Lu. 28 Mai, 2012  | unimedia

Cercetătorii de la Universitatea MIT lucrează la o tehnologie de injectare a substanţelor în corpul uman ce nu necesită folosirea unui ac. Astfel, în viitor, doctorii ar putea administra medicamente pacienţilor folosind un mic jet de înaltă presiune, ce pătrunde în piele fără a mai fi nevoie de ace

Catherine Hogan, cercetător în cadrul MIT, afirmă că tehnologia concepută de specialiştii universităţii va fi o alternativă pentru persoanele cărora le este frică de ace şi pentru acelea ce sunt nevoite să se auto-injecteze des. „Credem că această tehnologie va ajuta persoanele care au anumite fobii în ceea ce priveşte acele”, a explicat Hogan.


Medicamentele pătrund în corp la o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Noua invenţie poate fi folosită la viteze diferite, suportând de asemenea volume diferite. Noua invenţie a celor de la MIT foloseşte un jet cu un diametru similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele.

Acum, cercetătorii de la MIT lucrează la o variantă a dispozitivului care să poată fi folosită şi cu medicamentele în formă de pudră, fludizându-le pentru a putea fi livrate în piele într-o formă asemănătoare unui lichid.

Iată cum funcţionează invenţia celor de la MIT:

 


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(video) Injecţia fără ac, inventată de specialiştii MIT
(video) Injecţia fără ac, inventată de specialiştii MIT
Cercetătorii de la Universitatea MIT lucrează la o tehnologie de injectare a substanţelor în corpul uman ce nu necesită folosirea unui ac. Astfel, în viitor, doctorii...
28.05.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten