TOTUL

Primarul Chişinăului le-a pus transportatorilor un ultimatum


Ma. 29 Mai, 2012  | noi

În urma accidentului rutier de astăzi din Chişinău, administratorii rutelor de microbuze au fost imediat chemaţi la Primărie. La şedinţă au fost discutate aspectele problematice ale circulaţiei maxi-taxi în capitală.

Primarul oraşului Dorin Chirtoacă a cerut respectarea regulii de transportare a pasagerilor doar pe scaune, iar şoferii să oprească doar la staţii. Totodată, proprietarii firmelor care activează în domeniul transportului de pasageri vor fi obligaţi să îi angajeze pe şoferi legal, cu salarii oficiale.

"Doar după aceasta putem vorbi de un tarif şi de 10 lei. Dar eu înapoi de la treaba asta nu dau. Puteţi să faceţi şi greve, orice. Văd că negocierile şi discuţiile nu duc la nimic", a subliniat edilul.

Totodată, în dimineaţa zilei de astăzi au fost verificate microbuzele de pe ruta 110. Ca urmare, 22 maşini au fost scoase de pe traseu, din cauza lipsei testării tehnice a acestora, a testului narcologic al şoferilor şi necorespunderii cauciucurilor microbuzelor şi a sistemului de iluminat.

Potrivit administratorilor unor rute, condiţiile impuse de primarul capitalei sînt realizabile, însă pentru aceasta este necesară o perioadă mai îndelungată. Ei au spus că în cazul în care pasagerii vor fi transportaţi doar pe scaune, în orele de vîrf intervalul de circulaţie al microbuzelor ar trebui să fie de 20 de secunde.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Primarul Chişinăului le-a pus transportatorilor un ultimatum
Primarul Chişinăului le-a pus transportatorilor un ultimatum
În urma accidentului rutier de astăzi din Chişinău, administratorii rutelor de microbuze au fost imediat chemaţi la Primărie. La şedinţă au fost discutate aspectele...
29.05.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten