TOTUL

Ce se întâmplă în corpul tău când bei un pahar de Cola?


Vin. 8 Iunie, 2012  | publika

În primele 10 minute: 10 linguriţe de zahăr îţi ajung în stomac (toata cantitatea care este recomandată într-o zi). Nu vomiţi instantaneu din cazua dulceţii, fiindcă acidul fosforic taie din aromă, ajutându-te să nu simţi gustul la intensitate maximă, scrie garbo.ro.

În 20 de minute: nivelul de zahăr din sânge (glicemia) creşte foarte mult, cauzând şi o eliberare masivă de insulină (hormon cu rol în scăderea insulinei). Corpul răspunde acestei provocări transfomând orice urmă de zahar în grăsime. 

În 40 de minute: Absorbţia cafeinei este completă. Pupilele ţi se dilată, tensiunea arterială creşte şi ca răspuns, ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

În 45 de minute: Corpul tău accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Practic, Cola acţionează asemeni drogului heroină.

În 60 de minute: Acidul fosforic leagă calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului, iar metabolismul acestor minerale este accelerat şi odată cu doza de zahăr şi îndulcitori artificiali care sunt în corp va creşte şi nevoia de a urina.

Tot acum intră în acţiune şi proprietăţile diuretice ale cafeinei, de aceea ai nevoie să mergi la toaletă să urinezi. Toată cantitea de calciu, magneziu şi zinc va fi eliminată împreună cu sodiu şi apa, în loc ca aceasta să ajungă la oase.

Apoi, pe măsură ce starea de euforie se mai diminuează, nivelul glicemiei scade brusc. Poţi să te iriţi uşor şi/sau să cazi în apatie. Până în acest moment ai eliminat toată apa care era conţinută în Coca-Cola, dar nu înainte de a o amesteca cu nutrienţi valoroşi pe care corpul tău i-ar fi putut folosi pentru hidratare, pentru oase sau dinţi.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Ce se întâmplă în corpul tău când bei un pahar de Cola?
Ce se întâmplă în corpul tău când bei un pahar de Cola?
În primele 10 minute: 10 linguriţe de zahăr îţi ajung în stomac (toata cantitatea care este recomandată într-o zi). Nu vomiţi instantaneu din cazua...
8.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten