TOTUL

(foto, video) Ruşii se ridică împotriva "ţarului" Putin


Mi. 13 Iunie, 2012  | unimedia

Peste o sută de mii de oameni au participat la Moscova la „Marşul milioanelor”, cerând alegeri corecte şi un alt preşedinte. Opoziţia nu renunţă să-l conteste pe Putin,organizând proteste în stradă, în pofida unei legi care înăspreşte pedepsele pentru manifestanţi.

„Marşul milioanelor” a avut loc la data la care Moscova aniversează 21 de ani de la naşterea Federaţiei Ruse, dar şi la o zi de la percheziţiile de amploare ale poliţiei ce i-au vizat pe liderii mişcării de opoziţie.Acesta a fost primul protest de amploare din Rusia, după înscăunarea lui Putin la Kremlin pentru un al treilea mandat. „Rusia fără Putin”, „Protestul este un drept” sau „Putin hoţul” au fost cele mai strigate lozinci de către manifestanţii care au relansat astfel sloganurile lansate la primele proteste anti-Putin, declanşate anul trecut, în decembrie.

Organizatorii au anunţat că peste 100.000 de oameni au venit să strige împotriva liderului de la Kremlin, în timp ce poliţia a numărat doar vreo 18.000. Iniţiatorii protestului au organizat totul atât de bine încât au împărţit la începutul acţiunii fluturaşi în care oamenii erau sfătuiţi cum să se comporte în cazul în care vor fi reţinuţi de poliţie.Peste 12.000 de poliţişti, unităţi anti-revoltă şi trupe din cadrul ministerului de Interne - s-au mobilizat în centrul Moscovei. Marii absenţi au fost câţiva lideri ai opoziţiei, bloggeri sau reprezentanţi ai unor mişcări politice, ale căror locuinţe au fost percheziţionate luni de poliţie.

Pentru a-i împiedica să participe la manifestaţii, anchetatorii i-au chemat ieri la audieri. Cei vizaţi au comparat acţiunile autorităţilor cu cele ale poliţiei politice din epoca stalinistă a anilor ’30.Liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, a sfidat convocarea şi a ieşit în stradă. Moscova a încercat să saboteze marşul, site-urile unor publicaţii şi televiziuni independente neputând fi accesate.

„Tot ce slăbeşte ţara şi divizează societatea este inacceptabil pentru noi” - Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Kremlinul a decis să pună piciorul în prag şi să înăsprească măsurile de sancţionare a contestatarilor lui Putin. Duma de Stat a adoptat săptămâna trecută o lege, pe care Putin a semnat-o, şi care prevede amenzi de până la 300.000 de ruble (7.300 de euro) pentru persoanele fizice, de până la 600.000 de ruble (14.500 de euro) în cazul responsabililor oficiali şi de până la un milion de ruble (peste 25.000 de euro) pentru persoanele juridice. Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(foto, video) Ruşii se ridică împotriva
(foto, video) Ruşii se ridică împotriva "ţarului" Putin
Peste o sută de mii de oameni au participat la Moscova la „Marşul milioanelor”, cerând alegeri corecte şi un alt preşedinte. Opoziţia nu renunţă să-l conteste pe...
13.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten