Bine aţi venit, Oaspete
i1
Ştiri
Moldova
Internet

(video) La Chişinău a fost inaugurată o uzină-pilot de prelucrare a deşeurilor din masă ...


Mi. 13 Iunie, 2012  | unimedia

O uzină de prelucrare a deşeurilor din masă plastică a fost inaugurată astăzi, 12 iunie, în Chişinău. Este vorba de  un proiect-pilot, realizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în comun cu întreprinderea „UISPAC”.

Obiectivul de bază al proiectului constă în elaborarea unei tehnologii de prelucrare complexă a tuturor deşeurilor din mase plastice, montarea instalaţiei semiindustriale şi prelucrarea a 20 tone de deşeuri plastice pe lună cu obţinerea produselor noi (suport armătură, ţiglă pentru trotuar, console pentru cofraje de construcţie, cofraje etc.). Astfel, ştiinţa autohtonă, pentru prima dată, propune o tehnologie de prelucrare complexă a deşeurilor din mase plastice cu obţinerea produselor noi ce nu generează nici un deşeu sau ape reziduale.

Potrivit preşedintelui AŞM, Gheorghe Duca, uzina are capacitatea de a prelucra cîte aproximativ 250 de tone de deşeuri anual. El  a mai spus că întreprinderea activează după o tehnologie nouă, elaborată de către cercetătorii de la Institutul de chimie din cadrul Universităţii Academiei de Ştiinţe.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că în ţara noastră sînt peste trei milioane de tone de deşeuri din masă plastică care trebuie să fie prelucrate. „Avem nevoie de o lege privind gestionarea deşeurilor, care să stabilească, în afară de normele generale, obligaţii pentru autorităţi, inclusiv cele locale, la capitolul colectare şi transmitere a acestor deşeuri către cei care le pot prelucra”, a spus acesta.

Pentru crearea fabricii au fost investiţi 2,4 milioane lei, câte 1,2 milioane lei din partea ASM şi UISPAC.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvateAdaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(video) La Chişinău a fost inaugurată o uzină-pilot de prelucrare a deşeurilor din masă ...
(video) La Chişinău a fost inaugurată o uzină-pilot de prelucrare a deşeurilor din masă ...
O uzină de prelucrare a deşeurilor din masă plastică a fost inaugurată astăzi, 12 iunie, în Chişinău. Este vorba de  un proiect-pilot, realizat de către Academia de...
13.06.2012

Alte noutăţi ale zilei
De asemenea pe Totul
 

comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zile


Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2014 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten