TOTUL

(video) La Chişinău a fost inaugurată o uzină-pilot de prelucrare a deşeurilor din masă ...


Mi. 13 Iunie, 2012  | unimedia

O uzină de prelucrare a deşeurilor din masă plastică a fost inaugurată astăzi, 12 iunie, în Chişinău. Este vorba de  un proiect-pilot, realizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în comun cu întreprinderea „UISPAC”.

Obiectivul de bază al proiectului constă în elaborarea unei tehnologii de prelucrare complexă a tuturor deşeurilor din mase plastice, montarea instalaţiei semiindustriale şi prelucrarea a 20 tone de deşeuri plastice pe lună cu obţinerea produselor noi (suport armătură, ţiglă pentru trotuar, console pentru cofraje de construcţie, cofraje etc.). Astfel, ştiinţa autohtonă, pentru prima dată, propune o tehnologie de prelucrare complexă a deşeurilor din mase plastice cu obţinerea produselor noi ce nu generează nici un deşeu sau ape reziduale.

Potrivit preşedintelui AŞM, Gheorghe Duca, uzina are capacitatea de a prelucra cîte aproximativ 250 de tone de deşeuri anual. El  a mai spus că întreprinderea activează după o tehnologie nouă, elaborată de către cercetătorii de la Institutul de chimie din cadrul Universităţii Academiei de Ştiinţe.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că în ţara noastră sînt peste trei milioane de tone de deşeuri din masă plastică care trebuie să fie prelucrate. „Avem nevoie de o lege privind gestionarea deşeurilor, care să stabilească, în afară de normele generale, obligaţii pentru autorităţi, inclusiv cele locale, la capitolul colectare şi transmitere a acestor deşeuri către cei care le pot prelucra”, a spus acesta.

Pentru crearea fabricii au fost investiţi 2,4 milioane lei, câte 1,2 milioane lei din partea ASM şi UISPAC.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
(video) La Chişinău a fost inaugurată o uzină-pilot de prelucrare a deşeurilor din masă ...
(video) La Chişinău a fost inaugurată o uzină-pilot de prelucrare a deşeurilor din masă ...
O uzină de prelucrare a deşeurilor din masă plastică a fost inaugurată astăzi, 12 iunie, în Chişinău. Este vorba de  un proiect-pilot, realizat de către Academia de...
13.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten