TOTUL

Aurelia Hîncu face legea la ARTICO: L-a demis pe directorul interimar și vrea să-l dea ...


Mi. 13 Iunie, 2012  | unimedia

Aurelia Hîncu s-a întors la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. Aceasta l-a demis pe directorul interimar, Valeriu Vîntu, numit în funcție prin ordinul ministrului Educației și îl amenință că-l va da afară cu poliția, dacă acesta nu părăsește benevol clădirea.

La 5 iunie, Judecătoria Buiucani a emis o hotărâre prin care a restabilit-o în funcție. Cu toate că decizia nu este definitivă, a doua zi Hîncu s-a reîntors în biroul său.

Ieri, Hîncu l-a demis pe Valeriu Vântu din funcția de vicedirector al Centrului pe motiv că ar fi avut abateri disciplinare. „Eu am fost numit în funcția de director interimar prin ordinul ministrului Șleahtițchi și încă nu am fost demis. Eu îmi fac în continuare datoria, iar ea a revenit și spune că are decizia instanței prin care poate să-și reia activitatea. Eu am informat ministerul despre acțiunile ei. Astăzi ea a venit la mine în birou și mi-a spus să ies din birou, în caz contrar va chema poliția”, a declarat Vîntu.

Hîncu îl acuză pe înlocuitorul său că ar fi ridicat timp de patru luni salariul atât pentru funcția de director, vicedirector și prime la salariu. „A fost o eroare comisă de către angajatele secției juridice și resurse umane. Fetele și-au recunoscut vina, iar eu am restituit banii. Se mai întâmplă”, a precizat Vîntu.

În perioada în care Aurelia Hîncu a lipsit, la Centru au fost efectuate revizii financiare ale actelor pentru anul trecut pentru a constata dacă au avut loc abateri sau încălcări. Deocamdată nu se cunosc rezultatele reviziei. „Eu nu am ce ascunde și sunt gata să răspund la toate întrebările. Tot ce fac eu este legal”, a spus directoarea. Potrivit ei, nu este nevoie de ordinul ministrului pentru ca ea să fie restabilită definitiv în funcție: „Ordinul ministrului din 25 ianuarie a fost anulat, respectiv eu de atunci sunt în funcție”, a spus Hâncu.
 

UNIMEDIA amintește că prin ordinul Ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, din data de 25 ianuarie 2012, Aurelia Hîncu a fost eliberată din funcţie. Temeiul concedierii a constituit încălcarea gravă a disciplinei de muncă și depășirea atribuțiilor de serviciu.

La rândul său, șefa Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO a declarat că a fost demisă ilegal și a atacat ordinul ministerului în instanța de judecată.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Aurelia Hîncu face legea la ARTICO: L-a demis pe directorul interimar și vrea să-l dea ...
Aurelia Hîncu face legea la ARTICO: L-a demis pe directorul interimar și vrea să-l dea ...
Aurelia Hîncu s-a întors la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. Aceasta l-a demis pe directorul interimar, Valeriu Vîntu, numit...
13.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten