TOTUL

Câţi bani se tipăresc în fiecare zi pentru a finanţa deficitele din criză?


Joi. 14 Iunie, 2012  | publika

Tiparniţa de bani a funcţionat la turaţie maximă în ultimii patru ani de criză. Cele mai importante patru bănci centrale din lume şi-au sporit bilanţurile cu aproximativ 6.000 de miliarde de dolari de la debutul crizei, adică o medie de 4 miliarde de dolari pe zi, informează money.ro.

Problemele din sectorul financiar mondial, precum şi dezvoltarea economică slabă, au împins băncile centrale să realizeze injecţii uriaşe de lichiditate. O analiză Reuters arată că principalele patru bănci centrale din lume şi-au sporit bilanţurile cu aproximativ 6.000 de miliarde de dolari, în ultimii patru ani.

Cu alte cuvinte, Federal Reserve, Banca Centrală Europeană, Banca Angliei şi Banca Japoniei au tipărit, în medie, 4 miliarde de dolari în fiecare zi. Analiştii spun că acum trebuie să ne aşteptăm la noi discuţii despre programe de relaxare cantitativă, prin care băncile centrale vor arunca alte miliarde de dolari în piaţă.

Vestea proastă este că toate aceste acţiuni nu au efectul scontat, în condiţiile în care băncile comerciale continuă să-şi consolideze bilanţurile şi să reducă portofoliile de împrumut. Un sondaj realizat recent de Bank of America arată că 3 din 4 manageri de fonduri de investiţii spun că BCE va realiza încă o operaţiune de injectare de lichidităţi până în octombrie. Totodată, aproape jumătate dintre aceştia anticipează o mişcare similară din partea Federal Reserve.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Câţi bani se tipăresc în fiecare zi pentru a finanţa deficitele din criză?
Câţi bani se tipăresc în fiecare zi pentru a finanţa deficitele din criză?
Tiparniţa de bani a funcţionat la turaţie maximă în ultimii patru ani de criză. Cele mai importante patru bănci centrale din lume şi-au sporit bilanţurile cu aproximativ...
14.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten