TOTUL

Antiperspirant sau deodorant.Care protejează cu adevărat?


Joi. 14 Iunie, 2012  | adevarul

Vara, produsele care ţin sub control problema mirosului de transpiraţie sunt indispensabile. Dincolo de criteriul preţului şi de cel al eficienţei, produsele de acest fel ar trebui alese şi în funcţie de impactul pe care îl au asupra stării de sănătate, recomandă medicii.

Iată, aşadar, de ce ar fi bine să ţineţi cont pentru a vă proteja din toate punctele de vedere: Preferaţi produsele care nu blochează transpiraţia. Antiperspirantele, spre deosebire de produsele deodorante, intervin agresiv în procesul de transpiraţie, inhibând activitatea glandelor sudoripare. 

„Antiperspirantele sunt produse astringente destinate diminuării secreţiilor glandelor apocrine si ecrine. Deoarece influenţează funcţiile organismului, ele pot fi considerate medicamente", explică medicul primar dermatovenerolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. 

Deodorantele, în schimb, nu blochează procesul de transpiraţie, ci distrug bacteriile care produc mirosul neplăcut şi parfumează. Totuşi, este bine să vă feriţi de cele care conţin alcool şi parabeni. Alcoolul usucă excesiv pielea, iar parabenii sunt suspectaţi că ar favoriza formarea tumorilor mamare.

 


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Antiperspirant sau deodorant.Care protejează cu adevărat?
Antiperspirant sau deodorant.Care protejează cu adevărat?
Vara, produsele care ţin sub control problema mirosului de transpiraţie sunt indispensabile. Dincolo de criteriul preţului şi de cel al eficienţei, produsele de acest fel ar...
14.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten