TOTUL

Moldova "se topeşte"! Cei care au probleme de sănătate pot cere ajutorul medicilor


Mi. 20 Iunie, 2012  | publika

Dacă aveţi probeleme de sănătate din cauza temperaturilor caniculare vă puteţi adresa în unul din cele 17 puncte medicale speciale, amenajate în 12 centre ale medicilor de familie şi în cinci centre de diagnostic din Chişinău.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat instituţiilor medicale din ţară să modifice regimul de activitate. Astfel, programările se vor face între orele 07:30-11:30 şi între orele 16:00 şi 20:00. În scopul evitării cazurilor de înec reperezentanţii Serviciului Protecţie Civilă recomandă precauţie în timpul scăldatului în lacuri şi râuri. Totodată, pompierii ne îndeamnă să evităm aprinderea focurilor de tabără în locuri cu risc de incendii.

Medicii recomandă oamenilor ca în zilele cu temperaturi caniculare să stea mai mult în casă, îndeosebi persoanele cu probleme de sănătate, să evite plimbările prin soare. De asemenea, se recomandă proteajarea capului cu ajutorul pălăriei, iar vestimentaţia trebuie să fie din bumbac de culoare deschisă.

Astfel, administraţiei spitalelor li se recomandă să asigure cu apă potabilă angajaţii şi pacineţii instituţiilor medicale.

Menţionăm că, astăzi ne aşteaptă încă o zi cu temperaturi extrem de ridicate. În unele regiunii ale ţării avem cod portocaliu de caniculă, ceea ce înseamnă că mercurul din termometre va urca până la 38 de grade Celsius. Totodată, în alte câteva regiuni a fost prelungit codul galben şi se vor înregistra până la 35 de grade.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Moldova
Moldova "se topeşte"! Cei care au probleme de sănătate pot cere ajutorul medicilor
Dacă aveţi probeleme de sănătate din cauza temperaturilor caniculare vă puteţi adresa în unul din cele 17 puncte medicale speciale, amenajate în 12 centre ale...
20.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten