TOTUL

Plahotniuc, mustrat de comunişti


Vin. 22 Iunie, 2012  | unimedia

În lipsa speakerului Parlamentului, care se află într-o vizită în SUA, şedinţele în plen sunt conduse de prim-vicepreşedintele Legislativului, Vlad Plahotniuc, Astăzi, deputaţii comunişti s-au arătat nemulţumiţi de faptul că ieri, acesta a închis şedinţa, deşi era ora Parlamentului.

Deputatul PCRM, Alexandr Petсov, s-a arătat indignat de încălcarea regulamentului. 
"Dumneavoastră ieri aţi creat un precedent, aţi deschis cutia Pandorei", a declarat acesta.

La rândul său, Plahotniuc a explicat că şedinţa a fost închisă din lipsă de cvorum şi vădit deranjat de acuzaţiile comunistului, a menţionat pe un ton ridicat, că ieri sala era aproape goală. "Eu nu am nicio problemă să recunosc că am greşit. Am să consult secretariatul", a adăugat el.

La rândul său, deputatul comunist Sergiu Sârbu, a ţinut să menţioneze că ora Parlamentului nu are nimic comun cu cvorumul, iar gestul de ieri al lui Plahotniuc este o încălcare flagrantă a regulamentului Parlamentului.

Cu o replică a venit şi preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov. "Nimeni nu are dreptul să oblige deputatul să asculte declaraţii politice. Situaţia trebuie examinată. Noi suntem 101, dacă fiecare deputat cere audierea la vreo 3 miniştri, stăm aici zile întregi", a spus el.

În final, prim-vicepreşedintele Parlamentului a declarat că regulamentul Parlamentului urmează a fi modificat, pentru a exclude orice confuzii. Întâmplător sau nu, după o pauză a Parlamentului, Plahotniuc a părăsit prezidiul, iar conducerea şedinţei a fost preluată de Liliana Palihovici. Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Plahotniuc, mustrat de comunişti
Plahotniuc, mustrat de comunişti
În lipsa speakerului Parlamentului, care se află într-o vizită în SUA, şedinţele în plen sunt conduse de prim-vicepreşedintele Legislativului, Vlad...
22.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten