TOTUL

Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului, criticat de deputaţii AIE şi PCRM


Vin. 22 Iunie, 2012  | noi

Deputaţii fracţiunilor Partidului Comuniştilor, Partidului Liberal-Democrat din Moldova, precum şi a Partidului Liberal, l-au criticat pe prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, pentru modul de conducere a şedinţelor plenare. Deputaţilor nu le-a fost pe plac că prim-vicepreşedintele a închis şedinţa de ieri a Parlamentului la ”ora Guvernului” pe motiv că nu era cvorum.

”Este pentru prima dată cînd s-a întîmplat aşa ceva. Aţi pornit un precedent. Aţi deschis cutia Pandorei”, a declarat deputatul PCRM, Alexandr Petcov.

El a fost susţinut de deputatul PLDM, Ion Butmalai, care l-a acuzat pe Plahotniuc că a închis şedinţa intenţionat. ”Am rămas nesatisfăcut de ”ora Guvernului”. Procuratura Generală este criminalizată”, a spus Butmalai.

Pe de altă parte, Vladimir Plahotniuc a afirmat că a procedat conform Regulamentului, solicitînd şi părerea secretariatului Legislativului.

”Ora Guvernului se face în limitele cvorumului, altfel trebuie închisă”, a specificat şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului, Ion Creangă.

Nici deputatul PL, Valeriu Saharneanu, nu a rămas mulţumit de desfăşurarea şedinţelor. ”Eu tot rămîn nedumerit cînd ies la declaraţii şi sala este goală. Noi amputăm activitatea şedinţelor Parlamentului”, a spus Saharneanu.
De menţionat că în săptămîna curentă şedinţele Parlamentului sînt conduse de către prim-vicespicherul Vladimir Plahotniuc, pe motiv că spicherul Marian Lupu se află în deplasare de serviciu. Ieri, Plahotniuc a închis şedinţa după ce preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadîrcă, a remarcat că în sală nu este cvorum.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului, criticat de deputaţii AIE şi PCRM
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului, criticat de deputaţii AIE şi PCRM
Deputaţii fracţiunilor Partidului Comuniştilor, Partidului Liberal-Democrat din Moldova, precum şi a Partidului Liberal, l-au criticat pe prim-vicepreşedintele Parlamentului,...
22.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten