TOTUL

Opoziţia avertizează puterea: Aţi deschis „cutia Pandorei” – urmările vor fi grave!


Vin. 22 Iunie, 2012  | tribuna

Un nou scandal în Parlament între opoziţie şi putere. De data aceasta protagonişti au fost deputatul comunist Alexandr Petcov şi prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc.     

După cum relatează TRIBUNA, Alexandr Petcov l-a acuzat astăzi, în Parlament, pe Vlad Plahotniuc că ieri a închis şedinţa Legislativului pe motiv de lipsă de cvorum, anulînd astfel „Ora Guvernului”, în cadrul căreia deputaţii urmau să primească răspunsuri la întrebările lor formulate către reprezentanţii Guvernului şi alţi conducători de instituţii publice.

„Aţi creat un precedent periculos. Aţi deschis „cutia Pandorei”. De acum încolo orice lider de fracţiune îşi poate scoate deputaţii din sală, nu va fi cvorum şi astfel se vor încălca drepturile acelor deputaţi care dau întrebări Guvernului şi vor să primească răspunsuri”, a declarat el.

În replică, Vlad Plahotniuc a declarat că el a închis şedinţa la cererea liderului uneia din fracţiuni, care a constatat că şedinţa nu poate i deliberativă în continuare. Prim-vicepreşedintele Parlamentului a solicitat ajutorul Direcţiei juridice a Aparatului Parlamentului, care a confirmat că el a acţionat în conformitate cu norma legală.

Aceasta a trezit din nou indignarea comuniştilor. Deputatul comunist Sergiu Sîrbu l-a acuzat pe şeful Direcţiei, Ion Creangă, că interpretează norma legală după bunul său plac. El a precizat că „Ora Guvernului” nu este un simplu punct pe ordinea de zi a Parlamentului şi e ilegal ca şedinţa să fie închisă pînă cînd deputaţii nu primesc răspunsuri la întrebările lor. În opinia sa, aceasta contravine statutului deputatului.

În final, Vlad Plahotniuc a spus că, dacă i se va demonstra că a încălcat norma legală, îşi va cere scuze.

Oxana MititeluLexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Opoziţia avertizează puterea: Aţi deschis „cutia Pandorei” – urmările vor fi grave!
Opoziţia avertizează puterea: Aţi deschis „cutia Pandorei” – urmările vor fi grave!
Un nou scandal în Parlament între opoziţie şi putere. De data aceasta protagonişti au fost deputatul comunist Alexandr Petcov şi prim-vicepreşedintele Parlamentului...
22.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten