TOTUL

Lupu nu e chiar „gata de opoziție” ca și Plahotniuc


Lu. 25 Iunie, 2012  | unimedia

Liderii PD au idei diferite despre cum ar trebui să se poziționeze formațiunea în cadrul actualei coaliții de guvernare. Cel puțin așa reiese din declarațiile lor. La Congresul din 16 iunie al democraților, Vlad Plahotniuc declara că Partidul Democrat trebuie să fie gata de opoziție dacă ideile formațiunii nu vor putea fi promovate în cadrul AIE.

„Eu nu vreau să trecem prin momente în care să ne fie rușine că am fost la guvernare. Noi trebuie să fim gata să trecem în opoziție dacă nu vom putea duce la bun sfârșit promisiunile noastre, dacă activitate în Guvern nu ne va permite să ne implementăm ideile”, spunea atunci Plahotniuc.

De cealaltă parte, președintele PD, Marian Lupu, a fost mai diplomat în privința tezelor lansate de colegul său. „Trecerea în opoziție nu-mi pare una serioasă. În 2009 ne-am asumat niște lucruri, deci, nu trebuie să uităm de aceste responsabilități. În general aceste idei nu mi se par un act de curaj, reponsabil”, a spus Lupu.

În același timp, acesta a acceptat faptul că nu e mulțumit de forma de colaborare cu partenerii AIE pe unele dimensiuni. „Două exemple: Un an în urmă deputatul Bolboceanu a înregistrat un proiect în Parlament ce viza faptul ca furnizare a apei să fie contorizată pentru fiecare apartament. Contorul să fie instalat de furnizor. Proiectul a trecut tot, comisiile, prima lectură... înainte de a doua lectură - unii colegi spun că nu e bun proiectul, că trebuie revăzut. A fost întors înapoi. Alt exemplu: am înregistrat un proiect radical de schimbare a indexării a pensiilor. Este un proiect la care am lucrat 2 ani, care stă de câteva luni în comisiile parlamentare”, a punctat Lupu în cadrul unei emisiuni la PrimeTV.

Potrivit președintelui democrat, subiectul „munca în echipă” va figura pe agenda discuțiilor cu partenerii de guvernare.Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Lupu nu e chiar „gata de opoziție” ca și Plahotniuc
Lupu nu e chiar „gata de opoziție” ca și Plahotniuc
Liderii PD au idei diferite despre cum ar trebui să se poziționeze formațiunea în cadrul actualei coaliții de guvernare. Cel puțin așa reiese din declarațiile lor. La...
25.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten