TOTUL

Financial Times: Disputa Băsescu-Ponta, "adevărata dramă de la acest Summit"


Vin. 29 Iunie, 2012  | publika

Disputa dintre preşedintele român Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pe tema participării la summitul UE de la Bruxelles este tratată ironic, joi, de un corespondent al cotidianului Financial Times, care o numeşte "adevărata dramă de la acest summit", notează rtv.net.

"Uitaţi de (cancelarul german Angela) Merkel versus (preşedintele francez Francois) Hollande, de nord versus sud sau de (preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel) Barroso versus (preşedintele UE Herman) Van Rompuy. Adevărata dramă la acest summit este disputa dintre preşedintele român, Traian Băsescu, şi premierul său, Victor Ponta", scrie Joshua Chaffin, corespondentul Financial Times la Bruxelles pe live blogul publicaţiei, într-un post de la ora 18.55 (20.55 ora României).

Curtea Constituţională din România a decis miercuri că Traian Băsescu ar trebui să reprezinte ţara la summitul UE, precizează corespondentul FT. "Şi atunci ce a făcut Ponta? A sărit imediat în avion pentru a merge el însuşi la Bruxelles", continuă el.

Această dispută a creat o "criză diplomatică" şi chiar "de carieră" pentru ambasadorul ţării la UE, care a ajuns la aeroport fără să ştie pe cine întâmpină, potrivit oficialilor europeni, sau cui să înmâneze permisul de participare la summit, adaugă Chaffin.

În stilul caracteristic al UE a fost găsită însă o soluţie: unul dintre liderii români va participa la partea din summit dedicată creşterii economice, iar celălalt la sesiunea privind integrarea fiscală aprofundată, conchide corespondentul FT.

 Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Financial Times: Disputa Băsescu-Ponta,
Financial Times: Disputa Băsescu-Ponta, "adevărata dramă de la acest Summit"
Disputa dintre preşedintele român Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pe tema participării la summitul UE de la Bruxelles este tratată ironic, joi, de un corespondent...
29.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten