TOTUL

Declaraţie: PLDM şi PD le sînt convenabile discuţiile despre reformatarea puterii


Sîm. 30 Iunie, 2012  | tribuna

Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidului Democrat (PD) le sînt convenabile discuţiile despre reformatarea puterii prin înlăturarea Partidului Liberal de la guvernare. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui Partidului Liberal, Veaceslav Untilă, şi a fost făcută pentru TRIBUNA.   

În opinia sa, liberal-democraţii şi democraţii cred că prin aceasta ei „au obţinut o pîrghie de influenţă în plus asupra liberalilor, un mijloc de a tempera solicitările Partidului Liberal, pentru a-l determina să devină mai „cooperant” şi să meargă la unele concesii, cînd se negociază pe marginea unor posibilităţi reale de a influenţa actul guvernării”.

„Al doilea mare beneficiar de pe urma speculaţiilor la tema reformatării puterii sînt transfugii din PCRM. Şi aici mă refer atît la grupul Dodon, cît şi la grupul Mişin. Aceştia au nevoie de o motivaţie puternică pentru a-şi argumenta plecarea din PCRM. Iar cel mai atractiv subiect pentru potenţialii lor alegători de pe segmentul respectiv este înlăturarea liberalilor de la guvernare, „reformatarea Alianţei” prin instituirea unei majorităţi de centru-stînga”, susţine Veaceslav Untilă.

Potrivit spuselor sale, un al treilea beneficiar, „căruia liberalii aflaţi la guvernare îi stau ca un os în gît”, sînt anumite grupuri de influenţă de la Moscova.

„Rusia a pierdut partida pentru Moldova după alegerile parlamentare anticipate din 2010, cînd, prin intermediul lui Narîşkin, a încercat să încropească o coaliţie comunisto-democrată, şi acum este dornică de revanşă. Moscova înţelege că atîta timp cît există AIE, Moldova va avansa pa calea integrării europene şi a reformelor şi se va îndepărta constant de Kremlin. De aceea, la sigur că, în spatele celor care zdruncină astăzi Alianţa, stau şi strategii de la Kremlin”, a mai declarat Veaceslav Untilă.

Aurelia Ţurcanu

 

 Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Declaraţie: PLDM şi PD le sînt convenabile discuţiile despre reformatarea puterii
Declaraţie: PLDM şi PD le sînt convenabile discuţiile despre reformatarea puterii
Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidului Democrat (PD) le sînt convenabile discuţiile despre reformatarea puterii prin înlăturarea Partidului...
30.06.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten