TOTUL

Revine canicula! Cod galben - pericol excepțional de incendii


Lu. 2 Iulie, 2012  | unimedia

Canicula s-a reîntors, iar meteorologii avertizează că ne pândește un pericol excepțional de incendiu. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit alertă de cod galben până pe 6 iulie. În această perioadă, pe teritoriului republicii temperatura maximă a aerului va înregistra valori de până la +37°C.

Vremea va fi nici pe departe una confortabilă. Noaptea, mercurul din termometre va indica în medie +15..+23°C, iar ziua intervalul termic se va situa între +30..+37°C. Din păcate, nici vântul nu va fi de partea noastră. Acesta va sufla moderat de până la 7 m/s. 

Miercuri ne-am putea bucura de câțiva stropi de ploaie, în zona de centru și nord al țării. Mai multe precipitații sunt prevăzute pentru zilele de weekend.

Având în vedere că în această perioadă este pericol excepțional de incendiu. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (DSE) atenționează că imprudența la folosirea focului deschis poate provoca incendierea spațiilor forestiere și a lanurilor cu culturi cerealiere. 

Pompierii solicită cetățenilor să respecte regulile antiincendiare, în special atunci când merg să se odihnească în mijlocul naturii. „Focul poate fi aprins doar în locurile special amenajate, la o depărtare considerabilă de spaţiile forestire şi trebuie supravegheat permanent. La plecare, focul e nevoie de a fi stins minuţios, iar pentru mai multă siguranţă, acoperit cu pământ. Mai mult, este strict interzisă aruncarea ţigărilor şi chibriturilor aprinse, pentru a nu genera incendii de proporţii.”, reiterează DSE. 

Atenţionările privind evitarea izbucnirii incendiilor sunt valabile şi pentru perioada desfăşurării campaniei de recoltare. „În scopul protejării de incendii a lanurilor de culturi cerealiere, Serviciul Protecţiei Civile face apel către factorii de decizie şi conducătorii gospodăriilor agricole să nu admită încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor pe fâşiile de teren, unde are loc secerişul. Nu se admite fumatul şi lucrările cu foc deschis în lanurile cu grâne şi în apropierea lor”, se mai spune într-un comunicat al DSE.

Salvatorii îndeamnă populaţia să dea dovadă de maximă prudenţă şi atunci cănd merg la scăldat - să evite scufundările în locuri necunoscute, la adâncime şi pe timp de noapte. Totodată, aceștia îi sfătuie pe părinți să-i supravegheze mai atent pe copii atunci când mergeţi cu ei la bazinele acvatice. Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Revine canicula! Cod galben - pericol excepțional de incendii
Revine canicula! Cod galben - pericol excepțional de incendii
Canicula s-a reîntors, iar meteorologii avertizează că ne pândește un pericol excepțional de incendiu. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit alertă de cod...
2.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten