TOTUL

PLDM cere pașapoarte diplomatice pe viață pentru prim-miniştri


Mi. 4 Iulie, 2012  | noi

Foştii prim-miniștri ai Republicii Moldova ar putea să deţină paşapoarte diplomatice pe viaţă. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament de către deputații Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Totodată, se propune ca de acte diplomatice să beneficieze secretarul general al Aparatului șefului statului şi adjunctul acestuia.

"Iniţiativa nu se referă la prim-ministrul Filat, eu am paşaport diplomatic şi nu-mi propun să părăsesc această funcţie degrabă. Se referă la cei care au deţinut funcţia de prim-ministru", a declarat şeful Executivului, Vlad Filat.

Pe de altă parte, fostul premier Vasile Tarlev afirmă că nu are nevoie de pașaport diplomatic. ”Eu m-am deprins deja fără el, ca om eu nu am nevoie de el, dar sînt anumite reguli de joc în fiecare stat care se respectă şi se dezvoltă, sînt anumite cerinţe faţă de o funcţie sau alta”, a spus Tarlev în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Actuala Lege privind actele de identitate prevede că de paşapoarte diplomatice pot beneficia pe viaţă doar foştii şefi de stat, preşedinţii Parlamentului şi ai Prezidiului Sovietului Suprem al RSS Moldoveneşti, dar şi cetăţenii cu rang de ambasador, precum şi soţiile acestora.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
PLDM cere pașapoarte diplomatice pe viață pentru prim-miniştri
PLDM cere pașapoarte diplomatice pe viață pentru prim-miniştri
Foştii prim-miniștri ai Republicii Moldova ar putea să deţină paşapoarte diplomatice pe viaţă. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament...
4.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten