TOTUL

Igor Dodon propune renunţarea la examenele de BAC


Joi. 5 Iulie, 2012  | noi

Preşedintele Partidului Socialiştilor, deputatul neafiliat Igor Dodon, susţine că Ministerul Educaţiei trebuie să renunţe la examenele de bacalaureat pentru a evita situaţii de luare de mită, de tipul care au fost înregistrate anul acesta. O declaraţie în acest sens a fost făcută de liderul socialiştilor înainte de şedinţa plenară a Parlamentului.

”Trebuie să revenim la procedura veche, să se renunţe la examenele de BAC şi să se introducă examenele de admitere la universităţi”, a spus Dodon.

Totodată, el a anunţat că deputaţii Vadim Mişin şi Tatiana Botnariuc au semnat moţiunea simplă, iniţiată de socialişti, privind demiterea ministrului Educaţiei, Mihail Şhleahtiţchi.

”Sperăm că Partidul Comuniştilor va conştientiza ce trebuie să facă şi va trece la fapte, semnînd moţiunea. Am discutat şi cu democraţii, inclusiv cu preşedintele fracţiunii PDM, Dumitru Diacov. La nivel de cuvinte, ei spun că susţin Istoria sau Istoria Moldovei”, a specificat Dodon.

Amintim că ministrul Educaţiei a semnat un ordin prin care în şcoli urmează să fie introdus cursul de ”Istoria românilor”. Din acest motiv, socialiştii au iniţiat o moţiune simplă de demitere a lui Şleahtiţchi. Pentru a fi supusă dezbaterilor, ea trebuie să fie semnată de 15 deputaţi. Pînă în prezent, sub moţiune şi-au pus semnătura 5 parlamentari.


Lexicul, ortografia și punctuația sursei au fost salvate

Adaugă în blog

Pentru a posta acest material, copiaţi codul de mai jos în blogul dvs.

Cod pentru publicare

Cum va arăta pe blog:

Totul.md
Igor Dodon propune renunţarea la examenele de BAC
Igor Dodon propune renunţarea la examenele de BAC
Preşedintele Partidului Socialiştilor, deputatul neafiliat Igor Dodon, susţine că Ministerul Educaţiei trebuie să renunţe la examenele de bacalaureat pentru a evita situaţii de...
5.07.2012

Alte noutăţi ale zilei


Ultimele știri    
comments powered by Disqus
CELE MAI POPULARE
24 ore
3 zile
7 zileLoading...

Stirile partenerilor
Totul Info
Studiază Totul
Tools
Alte Pagini
Copyright © 2016 Totul.md. Toate drepturile Rezervate.

Trimite link unui prieten